Hesabım
    Michelle Williams, Ücret Eşitsizliği İle İlgili Yaşadıklarını Anlattı

    Michelle Williams, başından geçen olayları paylaştı.

    Sonu gelmeyen Hollywood skandallarıyla ilgili yeni bir gelişme ortaya çıktı. Hollywood'un kadın oyuncular üzerinde baskı kurduğu ve bir filmin başrolünde bulunsalar bile filmdeki erkek oyunculardan daha az ücret aldıkları biliniyordu. Bu konu ile ilgili yaşadıklarını anlatan isim ise Michelle Williams oldu.

    Geçtiğimiz yıllarda başta taciz skandalları olmak üzere Hollywood'un kadınlar üzerinde uyguladığı tüm baskılar ortaya çıkmaya başlamıştı. Taciz konularının yanı sıra kadın ve erkek oyuncular arasındaki ücret eşitsizliği konusunun da masaya yatırıldığı "Me Too" ve "Times Up" hareketiyle kadınlar seslerini çıkarmaya başlamışlardı. Michelle Williams ise kadın erkek eşitsizliği konusunun ortaya çıktığı ilk dönemlerde başından geçenleri anlattı. Ridley Scott yönetmenliğindeki All The Money In The World filminde rol alan Williams, yaşadıklarından dolayı adeta felç geçirdiğini ifade etti. Christopher Plummer ve Mark Wahlberg ile birlikte filmin başrolünü paylaşan Michelle Williams, yaşanan tüm zorluklarla çekilen filmin ardından aldığı ücretin devasa bir şekilde eşit olmadığını belirtti. Söylediklerine göre Mark Wahlberg filmden 1.5 milyon dolar ücret alırken, Michelle Williams'a 1.000$ verilmişti. Arasında uçurum bulunan bu eşitsizliği duyan Williams, nutkunun tutulduğunu ifade etti. Williams sözlerine şu şekilde devam etti: "2017 yılında, benim ve aynı şartlarda ve eşit işgücünde çalıştığım erkek oyuncu arkadaşımın alacağı ücreti karşılaştırdığımda ben 1.000$'dan az bir ücret alırken o 1.5 milyon dolar alacaktı. -Ve tahmin edin- kimsenin umrunda değildi. Bu bir sürpriz değildi, hayattan öğrendiklerim kadarıyla eşitlik devredilemez bir hak değildi. Kadınlar evde bir sürü sorumluluğu yüklenirken hep daha fazla çalışmaya ve daha az para almaya mahkumlardı."

    Ayrıca Williams, "12 yaşımdan beri oyunculuk yapıyorum. Bu endüstride en yüksek krediye sahibim, ama bu durum yine de eşit tazminat alabilmek anlamına gelmiyor." sözlerini sarf etti. Ancak Times Up hareketinin ardından işlerin daha iyi olduğunu belirten Williams, geçtiğimiz haftalarda bir filmi tamamladığını ve ayrılırken erkek oyuncu arkadaşlarıyla eşit ücret verildiğini ifade etti. Bilindiği üzere 2017 yılında izleyicileriyle buluşan All The Money In The World filminde başrol olan Kevin Spacey, hakkındaki taciz suçlamaları nedeniyle filmden kovulmuş ve yerine Christopher Plummer getirilmişti. Spacey'nin sahneleri bu durumda yeniden çekilmek zorunda kalınmıştı...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top