Hesabım
    "Akira" Leonardo DiCaprio İmzasıyla Yeniden Uyarlanıyor!

    Anime film Akira, Hollywood'a uyarlanıyor.

    1980'li yıllarda izleyicileriyle buluşan anime filmi Akira, Hollywood'a uyarlanıyor. Warner Bros aracılığıyla sinemalarda gösterilecek olan Akira uyarlamasının çekimlerinin yakında başladığı resmi olarak duyuruldu. Leonardo DiCaprio'nun yapımcılığını üstlendiği filmin çekim lokasyonları da belli oldu.

    Japonya'da çok ünlü olan manga serisinden beyaz perdeye aktarılmış olan Akira, ikinci kez uyarlanıyor. Apokaliptik bir dönemde ve gelecekte geçen Akira manga serisinin hikayesi, 2060 yılında geçiyor. Katsuhiro Otama tarafından çizilen manga serisinin Hollywood uyarlaması duyurulduğu üzere California'da çekilecek. Aslında Tokyo'da geçen hikayenin uyarlaması için büyük bir bütçenin ayırıldığı bilinenler arasında yer alıyor. The Revenant ile Oscar ödülüne layık görülen Leonardo DiCaprio ise filmin yapımcılığını üstlenecek. DiCaprio'nun kendisinin başrolünde bulunduğu The Wolf of Wall Street filmi başta olmak üzere birçok belgesel ve kurgu filminin yapımcılığında rol aldığı biliniyor. Akira filmi için toplamda 18 milyon dolarlık bir bütçe ayrılarak Warner Bros'un en büyük bütçeli yapımlarından birinin beyaz perdeye aktarıldığı bilgisi sunuldu.

    Orijinal Akira anime filmi, Katsuhiro Ôtomo yönetmenliğinde gerçekleştirilmişti. Konusu ise şöyleydi: Dünya savaşı esnasında esrarengiz bir silah Tokyo'yu yerle bir etmiştir ve bunun üzerinden tam 30 sene geçmiştir. Tokyo'nun yerine inşa edilen Neo-Tokyo, teknoloji çağının tüm gerekliliklerini yerine getirmektedir. Mafya ve terör ise bu şehrin damarlarına sızmıştır. Artık şehre hükmeden bu devasa kaosu engellemenin, ya da onun hızını kesmenin, hiçbir yolu yoktur. Tetsuo ve Keneda iki eski dostlardır. Çeteleriyle birlikte gizli bir askeri üsse girerler. Biri yakalanır ve deneylerde denek olarak kullanılmaya başlanır. Bunun üzerine kazandığı güçleri, kendi istekleri doğrusunda kullanacaktır...

    Akira Hollywood uyarlamasının yönetmen koltuğuna oturacak olan isim ve oyuncu kadrosunda kimlerin yer alacağı henüz belli değil. Ancak filmin senaryosunu Daredevil, Defenders, Orange Is The New Black, Da Vinci's Demons, Sons of Anarchy gibi yapımların yönetmenliğini üstlenen Marco Ramirez kaleme alıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top