Hesabım
    38. İstanbul Film Festivali Kapılarını Açtı!

    38. İstanbul Film Festivali, bir törenle açılışını yaptı.

    Bu yıl 38. kez düzenlenecek olan İstanbul Film Festivali, Uniq Hall'da düzenlenen bir törenle kapılarını izleyicilerine açtı. Festival Direktörü Kerem Ayan'ın konuşmasının da yer aldığı ve Cem Davran'ın sunucusu olduğu açılış gecesinde Türk sinemasının birçok önemli ismine ödül takdim edildi. Bu isimler arasında Göksel Arsoy, Selda AlkorŞerif Gören ve Jak Şalom yer alıyordu.

    5-16 Nisan tarihleri arasında İstanbul'daki izleyiciyle dünyanın dört bir tarafından filmleri çeşitli sinemalarda buluşturacak olan 38. İstanbul Film Festivali, düzenlenen bir törenle açılışını gerçekleştirdi. Başarılı oyuncu Cem Davran'ın sunuculuğunu üstlendiği törende Yeşilçam'ın ve Türk sinemasının tarihine damgasını vuran isimlere ödül verildi. Bu isimler arasında Türk sinemasının güçlü kadınlarından Selda Alkor, değerli yönetmenlerden Şerif Gören, usta oyunculardan Göksel Arsoy ve sinematek kurucusu Jak Şalom yer alıyordu. Sinema Emek Ödülü Jak Şalom'a, Sinema Onur Ödülü Selda Alkor ve Göksel Arsoy'a, Yaşam Boyu Başarı Ödülü ise Şerif Gören'e takdim edildi. Ayrıca Anadolu Efes başta olmak üzere festivale sponsor olan belli başlı isimlere de teşekkür sunuldu. Galada ulusal ve uluslararası yarışma filmlerinin tanıtılmasının yanı sıra Başyapıt Fabrikası, Sinemada İnsan Hakları ve Mayınlı Bölge gibi festival kategorilerinin tanıtımına yer verildi. Festivalin açılış filmi olan Edmond'un oyuncuları Thomas Solivérès ve Lucie Boujenah da galaya katılım sağladı.

    12 gün boyunca, 19 bölümde 45 ülkeden 187 yönetmenin toplam 186 filmin gösterileceği 38. İstanbul Film Festivali, her yıl olduğu gibi bu yıl da gösterimlerin yanı sıra konuk yönetmen ve oyuncuların katılımıyla gerçekleştirilecek sohbetler, atölyeler, konserler ve özel etkinliklere de yer verecek. 38. İstanbul Film Festivali, 5-16 Nisan tarihleri arasında Atlas Sineması, Beyoğlu Sineması, Pera Müzesi Oditoryumu, Cinemaximum City’s, Cinemaximum Zorlu, Rexx Sineması ve Kadıköy Sineması'nda ve Yapı Kredi Kültür Sanat'ta gerçekleştirilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top