Hesabım
    Sinematek Yeni Programıyla Kadıköy Sineması'nda!

    Sinematek, usta yönetmenlerin filmlerini Kadıköy Sineması izleyicileriyle buluşturuyor.

    Sinematek'in yeni programı ‘Üç Büyük Yönetmen: Bergman-De Sica-Wenders’, Kadıköy Sineması'ndaki izleyicileriyle buluşacak. Nisan ayı içerisinde hayata geçirilmesi beklenilen program, Sinematek'in kendi binası açılana kadar devam ettirilecek sinema programları arasında yer alıyor. Bu kez Sinematek, yakın bir zamanda yenilenen salonuyla sinemaseverlerin karşısına çıkan Kadıköy Sineması'nda kendini gösterecek.

    Sinematek'in Kadıköy Sineması'nda gösterilecek olan programında 21 film yer alıyor.  İsveç Başkonsolosluğu, Goethe Institut, Swedish Institute, Wim Wenders Vakfı, Bergman 1918-2018, Cineteca di Bologna, Başka Sinema işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan ‘Üç Büyük Yönetmen: Bergman-De Sica-Wenders’ programında Yeni Alman Sineması'nın kurucularından Wim Wenders, İtalyan Yeni Gerçekçilik akımından Vittorio De Sica ve İsveçli usta yönetmen Ingmar Bergman'ın filmlerine yer verilecek.

    18 Nisan'dan itibaren gösterime sunulacak olan Ingmar Bergman seçkisinde yer alacak olan filmler: Davetsiz Misafirleri ile açılacak program, Yaban ÇilekleriPersonaYedinci MühürMonika'yla Bir YazGüz Sonatı ile devam edecek ve yönetmenin otobiyografik sayılabilecek filmi Fanny ve Alexander. 28 Nisan'dan itibaren gösterime sunulacak olan Vittorio De Sica seçkisinde yer alacak olan filmler: Bisiklet HırsızlarıKaldırım ÇocuklarıYuvasızlarUmberto D., İtalyan Usulü Evlilik, Milano Mucizesi ve Kızım ve Ben. 30 Nisan'dan itibaren gösterime sunulacak olan Wim Wenders seçkisinde yer alacak olan filmler: Kalecinin Penaltı Anındaki Endişesi, Yol Üçlemesi’nin tamamı Alice KentlerdeYanlış Hareket ve Zamanın Akışında ve başyapıtlarından Amerikalı ArkadaşBerlin Üzerinde Gökyüzü ve Paris, Texas.

    Sinematek ve Kadıköy Sineması'nın ortak çalışması olacak olan ‘Üç Büyük Yönetmen: Bergman-De Sica-Wenders’ film seçkisi 18 Nisan - 30 Mayıs tarihleri arasında izleyicilerinin karşısına çıkmak için hazırlıklarını sürdürüyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top