Hesabım
    Cannes'ın Açılış Filmi Jim Jarmusch'un "The Dead Don't Die"ı Olacak

    Cannes Film Festivali'nin açılış filmi belli oldu.

    Bu yıl 72. kez düzenlenecek olan Cannes Film Festivali'nin açılış filmi resmi olarak duyuruldu. Usta yönetmen Jim Jarmusch'un Bill Murray, Chloe SevignyTilda Swinton ve Adam Driver başrollü yeni filmi ile 72. Cannes Film Festivali açılışını yapacak.

    Mayıs ayı içerisinde sinemaseverlerle buluşacak olan 72. Cannes Film Festivali, startını Jim Jarmusch'un The Dead Don't Die filmi ile verecek. Bilindiği üzere usta yönetmen Jim Jarmusch Cannes Film Festivali'nin sevilen isimlerinden biri olarak anılıyor. Son olarak Paterson filmiyle de Cannes'da Palme d'Or adayı olan Jarmusch, yine Paterson filmiyle Palme Dog ödülünün sahibi olmuştu. Ayrıca Only Lovers Left Alive, Broken Flowers, Dead Man, Coffee and Cigarettes gibi filmleriyle çeşitli adaylıklar ve ödüller alan Jarmusch, Cannes'a ilk kez Stranger Than Paradise filminde aldığı ödülle ayak basmıştı.

    Henüz konusu hakkındaki ayrıntıları tam olarak açıklanmayan The Dead Don't Die filminin bilindiği kadarıyla konusu şöyle: Son derece kendi halinde ve barışçıl bir kasaba olan Centerville kasabasında geçen film korku ve komedi türlerinin karışımı olacak. Halkının arasında hiçbir sorunun çıkmadığı görülen Centerville kasabası, bir gün kendini zombilere karşı mücadele verirken bulacaktır. Filmin oyuncu kadrosunda Bill Murray, Chloe Sevigny, Tilda Swinton ve Adam Driver'ın yanı sıra Selena Gomez, Steve Buscemi, Rosie Perez, Danny Glover, Iggy PopTom Waits ve Caleb Landry Jones yer alıyor.

    Geçtiğimiz yıl 71. Cannes Film Festivali'nin açılış filmi ise Javier Bardem ve Penelope Cruz başrollü Asghar Farhadi filmi Everybody Knows olmuştu. Cannes Film Festivali'nin filmleri bu yıl Alejandro Gonzalez Innaritu başkanlığındaki jüri ile değerlendirmeye alınacak. Belirli Bir Bakış kategorisinin jüri başkanlığı ise Capharnaum filminin yönetmen koltuğuna oturan Nadine Labaki'ye emanet edildi. Jüride bulunacak olan diğer isimlerin tamamı henüz açıklanmadı. 72. Cannes Film Festivali izleyicileriyle 14 - 25 Mayıs tarihleri arasında buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top