Hesabım
    'Dune' Filminde Kullanılacak Dil İçin 'Game Of Thrones' Desteği

    Dune filmi için hazırlıklar sürüyor.

    Denis Villeneuve'nün yönetmen koltuğuna geçmek için hazırlandığı "Dune" uyarlamasından yeni gelişmeler paylaşıldı. Söylenilenlere göre, bu yıl son sezonunu yayınlamak üzere gün sayan dünyaca ünlü dizi Game of Thrones'ta yer alan ırklar için dil geliştiren David J. Peterson, Dune filmi için çalışmalara başlamış bulunuyor.

    Yıldız oyuncu kadrosuyla dikkatleri üzerine çeken bilim kurgu roman serisi uyarlaması 'Dune'dan yeni bir gelişme paylaşıldı. Arrakis adında bir çöl gezegeninde geçen Dune filmi için yeni bir dil geliştirildiği duyuruldu. Bu dili geliştirecek olan kişi ise Game of Thrones dizisinde Dothraki ve Valyrian dillerinin yaratıcısı olan David J. Peterson oluyor. Bilindiği üzere Frank Herbert'in yazarı olduğu ve beş kitaptan oluşan Dune serisinde birden fazla dil bulunuyor. Bu diller arasında Galach, Azhar, Chakobsa, Islamiyet, Tamashek bulunuyor. David J. Peterson çalışması hakkında şu sözleri sarf etti: "Röportajdan önce stüdyoya özellikle sordum, çünkü her gün Twitter'da bir olaya atlıyorlar ve 'Bu adam Dune'da çalışıyor.' diyorlar. Ben de 'Dune'da çalıştığımı söyleyebilir miyim?' dedim, onlar da 'Evet Dune'da çalıştığını söyleyebilirsin, ama ne yaptığını söyleyemezsin.' dediler."

    David J. Peterson'ın özellikle hangi diller üzerinde çalışacağı henüz bilinenler arasında yer almıyor. Daha önce Dune serisi birçok kez sinemaya ve televizyona aktarılmıştı. 1984 yılında David Lynch tarafından uyarlanan Dune filminin başrolünde Kyle MacLachlan yer alıyordu. İkinci Dune uyarlaması ise BBC ekranları için yapılmıştı. İki ayrı mini dizi şeklinde yayınlanan Dune, 2000 yılında ve 2003 yılında olmak üzere üçer bölümden oluşuyordu. Tüm bunların ardından 2013 yılında Alejandro Jodorowsky'nin yıllarca üzerinde çalıştığı Dune uyarlaması hakkında Jodorowsky's Dune isimli bir belgesel izleyicileriyle buluşmuştu.

    Dune'un yeni uyarlamasının oyuncu kadrosunda Timothée ChalametOscar IsaacRebecca Ferguson, Stellan Skarsgard, Jason Momoa, Zendaya, Javier Bardem, Josh BrolinCharlotte Rampling gibi yıldız isimler yer alıyor. Filmin yönetmen koltuğunda Blade Runner 2049'un başarılı yönetmeni Denis Villeneuve yer alıyorken, senaryosu Frank Herbert'ın kitaplarından Eric Roth, Villeneuve ve Jon Spaihts tarafından uyarlanıyor. Filmin ülkemizdeki izleyicileriyle 20 Kasım 2020 tarihinde buluşması planlanıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top