Hesabım
    Nuri Bilge Ceylan, Şangay Film Festivali'nde Jüri Başkanı!

    Nuri Bilge Ceylan, Şangay Film Festivali'nde jüri başkanı olarak seçildi.

    Dünya çapında saygı duyulan usta yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın, Şangay Film Festivali'nde jüri başkanlığına getirildiği resmi olarak duyuruldu. Golden Goblet Ödülleri'nin sahiplerine teslim edileceği Şangay Film Festivali, Haziran ayı içerisinde sinemaseverlerle buluşmak için hazırlanıyor.

    Bir Zamanlar Anadolu'da, Üç Maymun, Uzak, İklimler ve Ahlat Ağacı gibi filmleriyle Cannes Film Festivali'nin yıldız isimlerinden biri haline gelen usta yönetmen Nuri Bilge Ceylan, bu yıl yaz aylarında gerçekleştirilecek olan Shanghai Film Festivali'nde jüri başkanı olarak seçildi. Shanghai Film Festivali Nuri Bilge Ceylan ile ilgili yaptığı duyuruda şu sözlere yer verdi: "Ceylan'ın eşsiz bir film dili var. Derin, uzun lensiyle, felsefik bakış açısıyla yaşam yolculuklarını tasvir ediyor ve izleyicilerine sessizce yaşamın gerçeklerini şiirsel kelimeler ve edebi bir yolla anlatıyor." Ayrıca Variety'nin haberine göre Shanghai Film Festivali açıklamasında Nuri Bilge Ceylanı ulusal bir hazine olarak betimledi. Ceylan, son olarak geçtiğimiz Ahlat Ağacı filmiyle Cannes Film Festivali'ne damgasını vurmuştu.

    Çin'de gerçekleştirilen Shanghai Film Festivali'nin, geçtiğimiz yılki jüri başkanlığını Çinli yönetmen ve oyuncu Jiang Wen üstlenmişti. Ayrıca geçtiğimiz yılın uluslararası kategorisinde ödül kazanan oyuncuları arasında Tye Sheridan, Isabelle Blais olup, En İyi Film ödülünün sahibi olan film ise Out of Paradise olmuştu.

    Nuri Bilge Ceylan'ın jüri başkanlığını üstleneceği Shanghai Film Festivali, bu yıl 14-25 Haziran tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top