Hesabım
    72. Cannes Film Festivali'nden Agnes Varda'lı Afiş!

    Cannes Film Festivali'nin bu yılki afişine Agnes Varda konu oldu.

    Cannes Film Festivali'nin bu yıl kullanılacak olan afişi yayınlandı. 72. kez düzenlenecek olan festival afişinin konusu Agnes Varda oldu. Usta yönetmen Varda, Mart ayında hayatını kaybederek tüm sinema camiasını üzüntüye boğmuştu.

    Mayıs ayı içerisinde sinemaseverlerle buluşacak olan 72. Cannes Film Festivali'nin bu yılki afişi paylaşıldı. Afişte geçtiğimiz ay kaybettiğimiz sinema duayenlerinden ve Fransız Yeni Dalgası'nın öncü isimlerinden feminist ve aktivist kimliğiyle tanınan Agnes Varda'ya yer verildi. Usta yönetmeni anmak ve daha da fazla ölümsüzleştirmek amacıyla sunulan bu poster, sinemaseverler tarafından olumlu karşılandı. Posterde görüldüğü üzere Agnes Varda'nın 26 yaşında çektirdiği bir fotoğraf kullanıldı. Bir teknisyenin omuzlarına çıkarak kamerasına ulaştığı görülen Varda'nın bu fotoğrafın yönetmenin ilk filmi olan La Pointe Courte'un çekimleri sırasında, 1954 yılında fotoğraflandığını bilinenler arasında yer alıyor. La Pointe Courte bilindiği üzere 1955 yılında Cannes Film Festivali'nde gösterime sunulmuştu. Ayrıca Varda'nın Cannes Film Festivali'yle yakından ilgili olduğu biliniyor. Yönetmenin birçok filmi festivalde gösterilmiş ve 2005 yılında festivalin jüri üyesi olarak görev almıştı. 2013 yılında ise Camera d'Or kategorisinde jüri başkanlığı görevini üstlenmişti. 2015 yılında ise Palme d'Or Onur Ödülü'ne layık görülmüştü. Cannes Film Festivali'nin açıklamasında Varda için "Avant Garde, ama popüler; samimi ama evrensel olan filmleri yol gösterdi. Piramidin üstünde bulunan ve Cannes sahilini gözetleyen genç ve ölümsüz Agnes Varda, 72. Cannes Film Festivali'nde bizim ilham verici ışığımız olacak." sözleri sarf edildi.

    72. Cannes Film Festivali'nin açılış filmi olarak usta yönetmen Jim Jarmusch'un merakla beklenen filmi The Dead Don't Die seçilmişti. Belirli Bir Bakış kategorisinin jüri başkanı olarak ise Kefernahum filmiyle tanınan yönetmen Nadine Labaki belirlenmişti. Festivalin yarışma filmleri ve film seçkisi henüz açıklananlar arasında yer almıyor. Sinemaseverler tarafından heyecanla beklenen Cannes Film Festivali 14 Mayıs - 25 Mayıs tarihleri arasında Fransa'nın güneyinde bulunan Cannes şehrinde izleyicileriyle buluşmak için hazırlıklarını sürdürüyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top