Hesabım
    Ankara Uluslararası Film Festivali, Yolculuğuna Başlıyor!

    30. Ankara Uluslararası Film Festivali başlıyor.

    30. kez Ankara'daki izleyicileriyle buluşan Ankara Uluslararası Film Festivali, kapılarını açıyor. Biletleri 6 Nisan'da satışa çıkarılan festival, açılışını bugün yapıyor. Dünya Sineması seçkisi Berlin Ekspres, Daha Ötesi Yok, Dünya Festivallerinden, Duvar Yıkılıyorken, Retrospektif: Werner Herzog ve V4: Orta Avrupa Dörtlüsü gibi kategorilerden oluşan festival, kısa film seçkisi, ulusal ve uluslararası yarışma filmleriyle izleyicilerinin karşısına çıkacak.

    Nisan ayı içerisinde düzenlenecek olan 30. Ankara Uluslararası Film Festivali, açılışını bugün yapıyor. MEB Şura Salonu'nda gerçekleştirilecek olan bir törenle açılışını yapacak olan festival, Dünya Kitle İletişim Vakfı desteğiyle izleyicileriyle buluşacak. Festival boyunca atölyeler yapılıp söyleşiler düzenlenecek. Ayrıca düzenlenecek etkinliklere katılım ücretsiz olarak sağlanacak. Film gösterimleri her yıl olduğu gibi geleneksel olarak Büyülü Fener Sineması'nda yapılacak. 18 - 28 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan festivalde 14 kategoriden 120'nin üzerinde film gösterilecek. Bu gösterimler oyuncu ve yönetmenlerin katılımlarıyla gerçekleştirilecek. Ulusal Yarışma, Kısa Film, Özel Gösterimler, Dünya Sineması ve FESTİLAB bölümlerinden oluşan festivalin Ulusal Uzun Film Yarışması'nda Tolga Karaçelik'in başkanı olduğu jüri; Ulusal Uzun Proje Geliştirme Desteği Yarışması'nda Armağan Lale, Ali Bayraktar ve Sevinç Baloğlu'nun yer aldığı bir kurul; Ulusal Belgesel Film Yarışması'nda Semra Güzel Korver, Mehmet Turgut ve Kanat Atkaya'nın yer aldığı kurul; Ulusal Kısa Film Yarışması'nda Seren Yüce, Çağla Karabağ Sarı ve Feza Çaldıran'ın yer aldığı kurul tarafından filmler değerlendirilecek. Festival seçkisinde yer alan Agnes, Varda'yı Anlatıyor filmiyle geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Fransız Yeni Dalgası'nın öncü ismi Agnes Varda anılacak. Berlin Ekspresi kategorisiyle Berlin Film Festivali'nin en çok beğenilen filmlerine yer verilecek. Ayrıca kaybettiğimiz usta oyuncu Aytaç Arman'ın "Düşman" filmine, Nazım'ın Kanatları isimli belgesel filmin prömiyerine festivalde yer verilecek.

    T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Çankaya Belediyesi, Goethe Institut, Akfen Holding, Ankara Sanayi Odası ve TED Ankara Koleji destekleriyle gerçekleştirilen 30. Ankara Uluslararası Film Festivali 18-28 Nisan tarihleri arasında izleyicileriyle buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top