Hesabım
    Ahmet Uluçay'ın Kaleminden Çıkan "Bozkırda Deniz Kabuğu" Hayata Geçiriliyor

    Ahmet Uluçay'ın yarım kalan film projesi kaldığı yerden devam edecek.

    Kaybettiğimiz değerli sinemacı Ahmet Uluçay'ın senaryosunu kaleme aldığı "Bozkırda Deniz Kabuğu" filmi, Nail Doğan yönetmenliğinde hayata geçiriliyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da kabul gören ve Kültür Bakanlığı Sinema Destek Kurulu tarafından desteklenen Bozkırda Deniz Kabuğu filmi için Osman Nail Doğan'ın hazırlıklara başladığı belirtilenler arasında yer alıyor.

    Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak filmiyle Türkiye Sineması'nda önemli bir yere sahip olan Ahmet Uluçay, 2009 yılında hayatını kaybetmişti. Bilindiği üzere 1993 yılında Uluçay'ın senaryosunu kaleme aldığı Bozkırda Deniz Kabuğu filmi yönetmenin vefatından 10 yıl sonra izleyicileriyle buluşturulacak. Ahmet Uluçay'ın oğlu İdris Uluçay, geçtiğimiz aylarda bir açıklama yaparak şu sözleri ifade etmişti: “Osman Nail Doğan adında bir çocuk var. ‘Güvercin Hırsızları’ adlı bir filmi var. O ilgileniyor babamın senaryolarıyla. Duyarlı biri olduğu için onun çekmesini isterim”

    Osman Nail Doğan, Güvercin Hırsızları filmiyle geçtiğimiz günlerde düzenlenen törenle ödülleri sahiplerine teslim edilen İstanbul Film Festivali'nin Ulusal Yarışma kategorisinde yer almıştı. İstanbul Film Festivali Köprüde Buluşmalar ve Adana Film Festivali ödüllü genç yönetmen geçtiğimiz gün başlayan Ankara Film Festivali'nin Ulusal Yarışma kategorisinde yer alacak. Açıklananlara göre yönetmen Osman Nail Doğan Bozkırda Deniz Kabuğu filminin çekimlerine 2019'un son aylarında başlayacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top