Hesabım
    Stephen King İmzalı "Rest Stop" Beyaz Perdeye Uyarlanıyor

    Stephen King'in eserlerinden Rest Stop, beyaz perdeye aktarılacak.

    Usta korku yazarı Stephen King'in hikayelerinden biri olan Rest Stop'ın sinemaya uyarlanacağı resmi olarak duyuruldu. Ödüllü kısa öyküyü beyaz perdeye aktaracak olan yönetmen ile de anlaşma sağlandığı belirtildi. Bu isim ise Her Smell filmiyle tanınan Alex Ross Perry oldu.

    İlk kez 2003 yılında Esquire Magazine tarafından yayınlanan Stephen King öyküsü beyaz perdeye aktarılacak. Filmin senaryosunu kısa öyküden uyarlayacak ve filmin yönetmen koltuğuna geçecek olan ismin ise Listen Up Philip, Queen of EarthGolden Exits ve Elisabeth Moss'un başrolünde yer aldığı Her Smell gibi yapımların yönetmenliğini üstlenen Alex Ross Perry olacağı resmi olarak duyuruldu. Bir kedi-fare ilişkisi olarak tanımlanan kısa öykü Rest Stop, Craig Flores'in yapımcılığında hayata geçirilecek. Rest Stop bilindiği üzere ödüle layık görülmüştü. Bu ödül, 2004 yılında takdim edilen Kurgu kategorisinde National Magazine ödülü oldu. Ayrıca Stephen King'in hikayelerini topladığı bir derleme olan ve ülkemizde Karanlık Çökünce adıyla bilinen Just After Sunset'te Rest Stop hikayesi de yer alıyordu. Bu derleme 2008 yılında yayınlandı.

    Stephen King'in birçok romanı ve öyküsü beyaz perdeye aktarılmıştı. Bunlar arasında en bilinenleri Stanley Kubrick'in yönetmenliğini yaptığı The Shining, henüz vizyona giren Hayvan Mezarlığı, Netflix'te izleyicileriyle buluşan Oyun, Oscar ödüllü Shawshank Redemption, dram filmi Stand By Me, ikinci filmi için hazırlıklarının sürdüğü IT, Öldüren Sis, Ölüm Kitabı, The Shining'in devam filmi Doctor Sleep, Hulu'da gösterime sunulan Castle rock gibi yapımlar yer alıyordu. Rest Stop öyküsünün konusu ise şöyle: Rick Hardin adıyla yazarlık yapan John Dykstra, gizemli yazarlar toplantısına davet edilir. Çok fazla alkol kullanmasının ardından evine geri dönebilmesi için bir dinlenme yeri bulması gerekmektedir. Dinlenme yerinde yalnızca bir araç görünüyordur. Yazar, bulunduğu yerde bir adamın bir kadını istismar etmesine kulak misafiri olur. Kendi kimliğindeyken onlara müdahale etmeye korkar, ancak Hardin kimliğine büründüğünde eline geçen ilk şeyle adama saldırmaya gider. Ardından olaylar tahmin edilemez bir noktaya gelecektir...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top