Hesabım
    Roman Polanski'nin Kovulmasının Ardından Akademi'den Yeni Açıklama

    Roman Polanski, Akademi üyeliğinden geçtiğimiz yıl çıkarılmıştı.

    Usta yönetmen Roman Polanski, bilindiği üzere geçtiğimiz Mayıs ayı içerisinde Akademi'den kovulmuştu. Onunla birlikte Akademi'den çıkarılan bir diğer isim ise Bill Cosby olmuştu. Yapılan açıklamaya göre iki önemli ismin kovulmasının nedeni de yükselen kadın hareketiydi. Şimdi ise Akademi'den yeniden açıklama geldi.

    Geçtiğimiz yıldan itibaren süregelen Roman Polanski - Akademi davasında, Akademi'den yeni bir açıklama geldi. Akademi sözcüsü dava için şu sözleri sarf etti: "Roman Polanski'nin kovulmasında uygulanan prosedürler adil ve mantıklıdır. Akademi, uygun gördüğü kararın arkasında duruyor." Ancak Roman Polanski'nin avukatı da Akademi'nin elinde yeteri kadar kanıt olmadan harekete geçildiğini ifade ederek "Bulgularla desteklenmiyor ve Akademi'nin kendi bulgularını destekleyen şeylerin kanıtı yok. Biz prosedürlerin adil olması gerektiğini savunuyoruz. Hiçbir uyarı yapılmadan ve hiçbir cevap vermesine izin verilmeden onu Akademi'den attılar. Nedeni hakkında bir ihbar bile yoktu." sözlerini sarf etti. Ayrıca Oscar ödüllü yönetmen Polanski'nin davanın sonucunda Akademi'nin kararını geri almasını ve haklı görülmesi durumunda Akademi'nin dava masraflarını karşılamasını istediği bilinenler arasında yer alıyor. 

    2018'in Mayıs ayınca Akademi'de oluşturulan bir kurul tarafından yönetmen Roman Polanski ve komedyen Bill Cosby atılmıştı. Bunun nedeni olarak ise Bill Cosby'nin kariyeri boyunca 60'ın üzerinde kadını taciz etmesi ve Roman Polanski'nin ise 1977 yılında 13 yaşındaki bir çocuğa yaptığı cinsel istismar nedeniyle hapse mahkum edilmesi gösterilmişti. Ancak yasal bir hak olarak Cosby ve Polanski'nin bu iddialara karşı çıkma ve kurumdan kendi içerisinde barındırdıkları prosedürlere tam olarak uymalarını isteme hakları bulunuyordu. Polanski ise avukatı ile birlikte Akademi'nin prosedürlere uygun davranmasını talep etme yoluna gitmişti. Roman Polanski ve Bill Cosby'nin Akademi'den atılmasından önce, çıkarılan başka bir isim de Harvey Weinstein olmuştu. Bu vakaların tümü, birkaç yıl öncesinde Hollywood'da başlayan "Me Too" kadın hareketinin sonucu olarak ortaya çıkmıştı. Ayrıca bilindiği üzere kadın hareketinin destekçilerinden olan birçok erkek oyuncunun da tacizci olduğu ortaya çıkmıştı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top