Hesabım
    Ödüllü Film "Yuva"dan Yeni Teaser

    Emre Yeksan'ın yeni filmi Yuva'dan yeni bir teaser yayınlandı.

    Geçtiğimiz hafta içerisinde ilk fragmanı yayınlanan ödüllü dram filmi "Yuva"dan yeni bir teaser yayınlandı. Yönetmen ve senarist koltuğuna Emre Yeksan'ın oturduğu filmin yeni teaserında Veysel'in ormandaki yaşamından kısa kesitler görme imkanı yakalıyoruz.

    Emre Yeksan'ın birçok ödüle layık görülen ilk filmi Körfez'in ardından ikinci filmi olan Yuva, vizyona girmek için hazırlıklarını sürdürüyor. Teaserı yayınlanan Yuva filmi, 38. İstanbul Film Festivali'nden ödülle döndü. Festivalden Jakub Giza'ya teslim edilen En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü, Kutay Sandıkçı'ya teslim edilen En İyi Erkek Oyuncu Ödülü ve Onat Kutlar anısında verilen Jüri Özel Ödülü'nün sahibi olarak ayrılan Yuva, Başka Sinema aracılığıyla izleyicileriyle buluşacak. Dünya prömiyerini 75. Venedik Film Festivali'nin Biennale College Cinema bölümünde yapan Yuva filmi, doğayla bir bütün olmaya çalışan ve şehir yaşamından kurtulmaya çalışan bir adamın hikayesine odaklanıyor. Filmin konusu ise şöyle: Ormanda kendisine münzevi bir hayat kuran Veysel şehre geri getirilmeye çalışılır. Ağabeyi Hasan tarafından ikna edilmeye çalışılan Veysel'in bu kendine has yaşamı, yaşadığı arazinin satılması üzerine bozulmaya mahkum edilecektir. İki kardeş bu sırada birbirleriyle yüzleşmek zorunda kalacaktır. Diğer yandan ise Veysel ile Hasan toprağın altında bulunan büyülü bir yuvayı keşfedecektir. Bu süreç adamın hayatını sorgulamasına ve evrendeki yerini arayışına neden olur.

    Çekimleri İğneada'da gerçekleştirilen Yuva filminin oyuncu kadrosunda  Kutay SandıkçıEray Cezayirlioğluİmren Şengel gibi isimler yer alıyor. Yuva filmi festival yolculuğuna 30. Ankara Uluslararası Film Festivali aracılığıyla devam ediyor. Bilindiği üzere 22 Nisan tarihinde gerçekleştirilen gösterim sonrası gerçekleştirilen Yuva söyleşisine yönetmen Emre Yeksan, kurgucu Selda Taşkın, sanat yönetmeni Osman Özcan ve filmin yapımcısı Anna Maria Aslanoğlu katıldı. Filme dair izleyicilerden gelen soruların yanıtlandığı söyleşide ormanın ortasında bir film çekmenin zorluklarıyla, kurguda karar alma süreciyle ve filmdeki hayal ile gerçek arasındaki ilişkiyle ilgili konuşuldu.

    Dram türündeki ödüllü film Yuva, Başka Sinema aracılığıyla 10 Mayıs 2019 tarihinde izleyicileriyle sinemalarda buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top