Hesabım
    Tolkien Filmini, J.R.R. Tolkien'in Ailesi Desteklemiyor!

    J.R.R. Tolkien'in ailesinden filmle ilgili açıklama geldi.

    Nicholas Hoult ve Lily Collins'in başrolünde yer aldığı Tolkien filmi hakkında yeni bir detay ortaya çıktı. İzleyicileriyle buluşmak için hazırlanan filmin J.R.R. Tolkien'in aile tarafından onay almadığı belirtildi. Fox Seachlight aracılığıyla geliştirilen film, Tolkien'in ailesi tarafından resmen reddedildi.

    Dome Karukoski yönetmenliğinde hayata geçirilen ve Lord of The Rings, The Hobbit, Roverandom, Hurin'in Çocukları gibi edebiyat dünyasına önemli eserler kazandıran dilbilimci J.R.R. Tolkien'in hayatını konu edinen Tolkien filmi hakkında yeni bir bilgi paylaşıldı. Vizyona girmek için hazırlıklarını sürdüren Tolkien filmi, J.R.R. Tolkien'in ailesi tarafından hiçbir şekilde desteklenmemişti. Tolkien ailesi açıkça filmi ve filmin içeriğini hiçbir şekilde desteklemediklerini anlatan bir açıklama yayınladı. Dün sabah saatlerinde kısa bir şekilde yazılı olarak yapılan açıklamada ailenin bu yapımı onaylamadığının, konu hakkında yetki vermek istemediklerinin ve bu filmin yapımındaki hiçbir şeyi desteklemediklerinin anlaşılması istendi. Ayrıca The Guardian'a konuşan ailenin sözcüsü, bu bildirinin gelecekte yapılacak olan yasal işlemlerin habercisi olduğunu belirtti. Ayrıca, Tolkien and The Great War biyografik kitabının yazarı olan John Garth da ailenin bu tepkisinin mantıklı olduğunu ifade etti.

    Bilindiği üzere Tolkien Estate isimli yasal kuruluş, Tolkien ile ilgili yayınlanan her yazı, makale, film ya da belgesel konusunda titiz bir çalışma yürütüyor. Yasal olarak ipleri sıkı bir şekilde elinde tutan Tolkien Estate, daha önce de 2011 yılında Mirkwood: A Novel About J.R.R. Tolkien isimli bir kitap hakkında yasal işlem başlatmıştı. Ancak kitabın yazarı mahkemeye başvurarak kitabının J.R.R. Tolkien ile ilgili kurgu bir kitap olduğunu savunmuş ve fikir özgürlüğü hakkı üzerinden kendini savunmuştu. 2009 yılında ise Tolkien'in varisleri Lord of The Rings film serisinin geçmişine giden The Hobbit serisinden yüklü bir telif istemişti. 2012 yılına gelince ise Lord of The Rings oyunu hakkında yeni bir dava daha açıldı. Bu kez davanın nedeni, oyun karakterlerinin Tolkien'in mirasına zarar vermiş olmasıydı.

    Tolkien ailesinin yaptığı uyarıya karşılık henüz Fox Seachlight'tan bir yanıt gelmedi. Eğer uzlaşma sağlanırsa film yurt dışında Mayıs ayı içerisinde, ülkemizde ise 5 Temmuz tarihinde izleyicileriyle buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top