Hesabım
    Akademi, Netflix Konusunda Kurallarını Değiştirmedi

    Akademi, Steven Spielberg'in önerisi hakkında yeniden toplandı.

    Netflix filmlerinin Oscar yarışmasına dahil edilmemesi gerektiği konusunda büyük bir tartışma geçtiğimiz aylarda başgöstermişti. Bu kınuyu ortaya atan isim ise ünlü yönetmen Steven Spielberg olmuştu. Akademi, Oscar yarışına giren filmlerle ilgili kurallarını tekrar gözden geçirerek son kararını açıkladı.

    Geçtiğimiz gün bir kez daha toplanan Akademi Kurulu, bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ardından ise Oscar yarışına kabul edilecek filmler hakkındaki kuralların değiştirilmeyeceği ifade edildi. Kurallar, herhangi bir uzun metrajlı filmin en az yedi gün boyunca vizyonda kalmasının ve Los Angeles'ta günde en az üç gösteriminin yapılmış olmasının ardından Oscar komitesine başvuru yapabileceğini ifade etti. Ayrıca filmlerin Oscar öncesi ya da sonrasında Netflix, Amazon, Hulu gibi alternatif platformlarda gösterime girebileceği ifade edildi. Akademi başkanı John Bailey açıklamasına şu şekilde devam etti: "Sinema deneyiminin sinema sanatından ayrılmaz bir parça olmasını destekliyoruz ve tartışmamız genellikle bu yönde oldu. Kurallarımız sinema gösterimlerinin olmasını talep ediyor ve Oscar değerlendirmesi için geniş bir yelpazeyi içeren film seçkisinin gönderilmesine izin veriyor." Ayrıca Bailey, toplantının içeriğinin sinema endüstrisinde yaşanan gelişmeleri takip etmeyi de hedef aldığını dile getirdi.

    Bilindiği üzere Steven Spielberg'ün Akademi'ye Netflix filmlerinin yarışmaya dahil edilmemesi gerektiğini talep etmesinin nedeni, 91. Akademi Ödülleri'nin ödüllü filmi Roma filmiydi. Roma da dahil olmak üzere online streaming platformlarında yer alan filmlerin birer televizyon filmi kabul edilmesi gerektiği savunuluyordu. Ancak birçok ünlü isim tarafından bunun karşısında yer alacak şekilde sert tepkiler gelmişti. Şimdi ise Oscar komitesi kesin kararını vermiş gibi görünüyor. Ancak bu açıklama CineMark benzeri sinema zincirlerinin isteklerinde geri çekilmesini sağlayamadı. Sinema zincirleri, Oscar'a başvuran filmlerin en az 90 gün boyunca sinemalarda gösterilmesi gerektiğini savunuyordu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top