Hesabım
    Disney, Hulu'yu Satın Alabilir!

    Disney, gözünü rakiplerine dikti!

    20th Century Fox ile yaptığı anlaşma sayesinde Fox üzerinde büyük bir hak sahibi olan Disney, online streaming platformunu izleyicilerine açmak üzere olduğunu resmi olarak duyurmuştu. Netflix, Apple ve Amazon gibi online streaming platformlarının büyük bir rakibi olmayı hedefleyen Disney'in hedeflerini genişlettiği bildirildi. Bu hedefler arasında, Disney+ rakiplerinden biri olan Comcast'e bağlı olan Hulu platformunu satın almak bulunuyor.

    2019'un sonbahar aylarında izleyicileriyle buluşmaya başlayacak olan ve birçok orijinal yapım için hazırlıklara başlayan Disney+ online streaming platformunun hedefleri arasında rakiplerinden biri olan Hulu'yu satın alma konusunun olduğu ortaya çıktı. Söylentilere göre Hulu'yu bünyesinde bulunduran Comcast şirketinin, platformun %30'luk hissesine sahip olduğu söylenenler arasında yer alıyor. Disney de Comcast'in elinde bulunan bu hisseleri satın almak istiyor. Ancak Comcast bünyesinde bulunan NBC kanalının içeriklerinin Hulu'da yayınlanmasının işleri değiştirebileceği biliniyor. Hulu'nun Comcast hisselerinin satılması durumunda NBC ile yapılan anlaşmanın değişiklik göstermesi bekleniyor. Hulu online streaming platformunun yaklaşık olarak 25 milyon kullanıcısı olduğu söyleniyor.

    Disney, bilindiği üzere Fox'un da %60'lık hissesinin sahibi konumunda bulunuyor. Disney'de CEO görevini üstlenen isim Bob Iger'ın 20th Century Fox ile anlaşma yapılması düşünülmeden önce dahi Hulu'yu satın alma düşüncesi içerisinde olduğu söylentiler arasında yer alıyor. Bob Iger bu konu hakkında 2017 yılında şu sözleri sarf etmişti: "Fox bünyesinde, Disney markasının müşterilerine doğrudan hizmet verebilecek birçok fikri mülkiyet bulunuyor. Hulu'yu geliştirme konusunda harika bir şekilde kullanılabilecek birçok ürün bulunuyor. Hulu, Fox'tan çok daha fazla yetişkinlere yönelik bir platform."

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top