Hesabım
    Martin Scorsese'nin Bob Dylan Belgeseli, Ödül Sezonu İçin Hazırlanıyor

    Martin Scorsese'nin, Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story belgeseli için planları bulunuyor.

    Efsanevi müzisyen Bob Dylan'ın yaşamı belgesele konu oluyor. Martin Scorsese'nin yönetmeni olduğu belgesel, Netflix online streaming platformu üzerinden izleyicileriyle buluşacak. Söylenilenlere göre Martin Scorsese'nin Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story belgeseli için uyguladığı strateji, gelecek ödül sezonu için bir hazırlık oluyor.

    Usta yönetmen Martin Scorsese'nin yönetmen koltuğuna geçtiği müzik belgeseli Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story, izleyicileriyle buluşmak için hazırlanıyor. Haziran ayı içerisinde Netflix üzerinden gösterime sunulacak olan filmin, ödül sezonu için hazırlık yaptığı da söylentiler arasında yer alıyor. Bu söylentilerin nedeni ise film için uygulanan stratejiler oluyor. Film, seçkin sinemalarda gösterime girerek Akademi'nin ilk kuralını karşılamayı hedefliyor. Diğer kurallar arasında da günde üçün üzerine gösterimin yapılması ve belirli bir süre boyunca filmin vizyonda kalması yer alıyor. Londra, Paris, Washington, New York, Los Angeles gibi yalnızca önemli şehirlerde vizyona girecek olan film, Bob Dylan'ın 1975 yılında sergilediği performansı konu ediniyor. Oscar yarışına girebilecek bir kalitede çekildiği söylenen film, 1975 yılının Bob Dylan'ına odaklanarak biraz belgesel, biraz konser filmi, biraz da Dylan'ın ortalığı kasıp kavuran hayallerini konu edinen bir film olarak tanımlanıyor. Bilindiği kadarıyla Martin Scorsese ve Bob Dylan'ın ilk işbirliği Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story değil. Daha önce de 2005 yılında bir belgesele imza atılmış ve Dylan'ın 1961-1966 yılları arasındaki müzikal performansıyla ilgili bir film çekilmişti. Şimdilerde Al Pacino ve Robert De Niro'nun başrolünde yer aldığı The Irishman isimli bir film üzerinde çalışmalarını sürdüren Scorsese, başka belgeseller de çekme imkanı bulmuştu. Bunlardan biri  Rolling Stones grubunu konu edinen Shine a Light, bir diğeri ise The Beatles üyesi George Harrison'ı konu edinen "George Harrison: Living in the Material World" belgeseliydi.

    Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story belgeseli için 1975 yılında Bob Dylan'a ait olan canlı performanslar, 14 CD ve 148 şarkıdan oluşan ekipmanlar kullanıldığı bilinenler arasında yer alıyor. Filmin 12 Haziran tarihinde Netflix ve seçkin sinemalarda gösterime sunulması planlanıyor. Ülkemizde ise gösterime girip girmeyeceği henüz belli değil.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top