Hesabım
    "Dumlupınar: Vatan Sağ Olsun"dan İlk Teaser Geldi

    Mustafa Uslu'nun imzasının bulunduğu Dumlupınar: Vatan Sağ Olsun'dan teaser yayınlandı.

    Dumlupınar faciasını konu edinen Dumlupınar: Vatan Sağ Olsun filminden ilk teaser paylaşıldı. Dijital Sanatlar altında geliştirilen film, son zamanların en çok konuşulan isimlerinden biri olan Mustafa Uslu'nun imzasını taşıyor.

    Türkiye tarihinin en büyük yaralarından biri olan Dumlupınar denialtı faciasını konu edinen Dumlupınar: Vatan Sağ Olsun filminden teaser yayınlandı. Teaser'da, Çanakkale açıklarında bulunan denizaltının İsveç bandıralı bir şilep ile çarpışması üzerine denizaltında mahsur kalanları görüyoruz. 66 yıl önce gerçekleşen olayda yalnızca beş asker kurtarılmıştı. 7 subay, 35 astsubay ve 39 deniz eri faciada yaşamını yitirmişti. Dumlupınar şehitlerinin anısına izleyicileriyle buluşmaya hazırlanan film, kahramanlık dolu bu öyküyü beyaz perdeye aktarıyor. Dumlupınar: Vatan Sağ Olsun filminin senaryosunu Cereyan filminden tanıdığımız Mert Dikmen kaleme aldı. Filmin yönetmen koltuğunda ise Sarıkamış Çocukları, Türk İşi Dondurma, Ayla ve Müslüm'ün yönetmenliğinde imzası bulunan Can Ulkay oturuyor.

    Tarihi dram türünde olan Dumlupınar: Vatan Sağ Olsun filminin oyuncu kadrosunda Dijital Sanatlar'ın Ayla, Müslüm, Türk İşi Dondurma gibi filmlerinde rol alan birçok isim bulunuyor. Bu isimler arasında Müslüm Gürses rolüyle karşımıza çıkan başarılı oyuncu Timuçin Esen; Türk İşi Dondurma'da başrol olarak izlediğimiz, Cinayet Süsü filmi için hazırlıklarını sürdüren, ayrıca Noah Land filmiyle Tribeca Film Festivali'ne katılan Ali Atay; Ayla filminin başrol ismi İsmail Hacıoğlu; Murat Yıldırım, Uğur Güneş, Taner Ölmez, Ahmet Rıfat ŞungarFarah Zeynep Abdullah gibi isimler yer alıyor. Filmin müziklerinde ise Hadi Be Oğlum, Berlin Kaplanı, Muhteşem Yüzyıl gibi yapımların müziklerini besteleyen Fahir Atakoğlu'nun imzası bulunuyor.

    Şehit askerin anısına beyaz perdeye aktarılan ve Can Ulkay yönetmenliğinde olan Dumlupınar: Vatan Sağ Olsun filminin izleyicileriyle 2020'nin Ocak ayı içerisinde buluşması beklenenler arasında yer alıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top