Hesabım
    Avengers: Endgame'de Marvel'ın İlk LGBTİ Sahnesine Yer Verildi

    Marvel'ın ilk LGBTİ sahnesine Avengers: Endgame ev sahipliği yaptı.

    Gişe rekorları kıran Avengers: Endgame'de kimsenin fark etmediği bir durum ortaya çıktı. Filmin ilk sahnelerinde yer alan bir karakter ile, Marvel'da ilk kez LGBTİ birine yer verilmiş olundu. Bilindiği üzere Marvel, birçok kez LGBTİ karakter ve kahramanları yok saymasıyla eleştirilmişti. Şimdi ise bunun telafi edilmeye başlandığı düşünülüyor.

    Avengers ekibini son kez bir araya getiren Avengers: Endgame filmi ile ilgili yeni bir detay paylaşıldı. Söylenilenlere göre, dikkatli bir şekilde incelendiğinde filmin başlangıç sahnelerinden biri olan destek grubu sahnesinde LGBTİ birine yer verildi. Captain America'nın başını çektiği destek grubunda yönetmen Joe Russo'nun sürpriz bir şekilde oyuncu olarak konuşma yaptığı görülüyordu. Russo'nun canlandırdığı bu karakter, en son gittiği romantik buluşmadan bahsediyordu. Ancak görüştüğü kişi hakkında konuşurken 'he' zamirini kullandığı fark edilmemişti. Bu sahne ile Marvel Sinematik Evreni'nde gay olduğu belli edilen ilk karaktere yer verilmiş olundu. Daha önce de LGBTİ karakterler hakkında bir tartışma ortaya atılmıştı. Bu tartışma Tessa Thompson'ın canlandırdığı Valkyrie karakteri üzerinden ilerlemişti. Söylenilenlere göre Valkyrie'nin Thor: Ragnarok filminde bir gay sahnesi bulunuyordu. Ancak bu sahne kurgu ile çıkarılmıştı.

    Joe Russo, canlandırdığı karakter hakkında şu sözlere yer verdi: "Temsil etmek gerçekten önemli. Marvel filmlerinden dördünü yaptığımızdan dolayı bu bizim için önemliydi. Bu filmlerin bir yerinde gay bir karaktere yer vermek istedik. Bütünlüğü sağlamak ve bunu göstermek için birimizin bu karakteri canlandırması önemli hissettirdi. Yönetmenler için aralarından birinin temsil yapması çok önemlidir. Bu mükemmel zamanlama. Çünkü Marvel Evreni'ni ilerletmenin zorlayıcı kısımlarından biri de çeşitliliğe odaklanabilmek." Anthony Russo ise konu hakkında şu sözleri sarf etti: "Gay karakterin dikkat çekeceği bir gerçek. Ama bu asılda sahnenin başında olan bir şey değil. Evrenin yarısının yok edilmesiyle ilgili bir hikayeniz olduğunda Avengers'tan daha büyük bir hikaye anlatıyorsunuz demektir. O sahne, dünyanın ne hale geldiğini anlattığı için önemliydi. Avengers'ın ötesinde olan insanların deneyimlediklerini dile getirecek bir ses olmasını istedik. Bu nedenle filmde bu sahneye ihtiyacımız olduğunu hissettik. Aksi takdirde çok kapalı ve dar görüşlü hale gelecekti. Joe'nun canlandırdığı karakter her insanın Thanos'tan acı çektiğini anlatma amaçlı ortaya çıktı."

    Avengers: Endgame filmi sinemalardaki izleyicileriyle buluşmayı sürdürüyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top