Hesabım
    Cannes Film Festivali'nin Kapanış Filmi "The Specials" Olacak!

    72. Cannes Film Festivali'nin kapanış filmi belli oldu.

    72. Cannes Film Festivali'nin kapanış filmi resmi olarak duyuruldu. Mayıs ayı içerisinde düzenlenmek için son hazırlıklarını tamamlamak üzere olan dünyanın en prestijli festivallerinden Cannes Film Festivali'nin son filmi Olivier Nakache ve Eric Toledano yönetmenliğindeki Hors Normes olacağı açıklandı. Orijinal adı Hors Normes olan The Specials isimli filmin komedi türünde olduğu biliniyor.

    14-25 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Cannes Film Festivali hakkında yeni bir bilgi paylaşıldı. Festivalin kapanış filminin Vincent Cassel ve Reda Kateb'in başrolünde yer aldığı The Specials olduğu duyuruldu. Filmin yönetmen koltuğuna The Intouchables, Le Sens de La Fete, Samba gibi filmlerin yönetmenliğini üstlenen Olivier Nakache ve Eric Toledano ikilisi oturuyor. Bilindiği üzere festivalin kapanış filmi 25 Mayıs tarihinde gösterime sunulacak. Film, The Grand Theatre Lumiere'de gerçekleştirilecek olan kapanış töreni sırasında izleyicileriyle buluşturulacak. Filmin hikayesi iki adamın yaşadıklarına odaklanıyor. Bu adamlardan biri okul öncesi eğitimcisiyken, diğeri özel eğitim alması gereken gençlerin eğitiminden sorumludur. Cannes Film Festivali'nin başkanı olan Pierre Lescure The Specials hakkında şu sözleri sarf etti: "Karakterlerde olduğu gibi izleyiciler de filmde kendilerini o ailelerle, doktorlarla, gönüllülerle, stajyerlerle, ötekileştirilenleri sevmeyi savunan kahramanlarla birlikte işbirliği içerisinde bulacaklar." Ayrıca Thierry Fremaux da festival başkanına katılarak "Bu film modernden çok daha ötede bulunuyor ve gelecekle ilgili büyük sözler taşıyor." sözleriyle desteğini ifade etti.

    Bilindiği üzere geçtiğimiz haftalarda Cannes Film Festivali'nin yarışma seçkisi ve programı açıklanmıştı. Bu kategorilere geçtiğimiz günlerde yeni filmler eklenmişti. Bu filmler arasında Quentin Tarantino'nun son filmi Once Upon A Time In Hollywood; Gaspar Noe'nin "Lux Æterna" filmi ve Abdellatiff Kechiche'nin Mektoub My Love: Intermezzo filmi bulunuyordu. Festivalin açılış filmi olarak Jim Jarmusch'un yeni filmi The Dead Don't Die seçilmişti. Yarışma kategorisindeki filmler Alejandro Gonzalez Innaritu'nun başkanlığındaki jüri üyeleri tarafından değerlendirilecek ve 25 Mayıs tarihinde ödüller sahiplerine teslim edilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top