Hesabım
    Belgesel Film "Diego Maradona"dan Yeni Fragman!

    Diego Maradona'dan resmi fragman paylaşıldı.

    Efsanevi futbolcu Diego Maradona'nın yaşamını gerçek görüntüler kullarak anlatan Diego Maradona'dan yeni bir fragman yayınlandı. Cannes Film Festivali'nin yarışma dışı seçkisinde gösterilecek olan Diego Maradona'dan ayrıca bir poster de paylaşıldı.

    Asif Kapadia'nın yönetmenliğini üstlendiği belgesel filmin konusu ise şöyle: Diego Maradona, efsanevi futbolcu Diego Maradona’nın hayat hikayesini konu ediyor. Belgeselde, Arjantinli futbolcunun özel hayatı ve futbol kariyerine odaklanılıyor. Maradona, 1980’lerde pek bir işlevi olmayan Napoli takımı için seçilir. Bu seçim, takım için önemli bir adımdır. Taraftarların sevgisini kazanmayı başaran Maradona, kısa sürede kariyerinde hızla ileler. Kariyerinin zirvesine ulaştığında ise o artık futbol tarihinin efsane isimlerinden biri haline gelir. Maradona’nın yoksullukla başlayan hayatı, futbolda zirveye ulaşması ve özel hayatındaki çalkantıların anlatıldığı belgeselde, daha önce hiçbir yerde gösterilmemiş arşiv görüntülerine yer veriliyor.

    Diego Maradona belgeselinin yönetmen koltuğundaki başarılı isim Asif Kapadia, bu belgesel ile üçüncü önemli filmini izleyicilerle buluşturmuş olacak. Diğer belgeselleri ise Brezilyalı Formula 1 yarışçısı Ayrton Senna'yı konu edinen Senna ve 2000 sonrasının en önemli müzisyenlerinden biri olup tartışmalı bir şekilde yaşamını yitiren Amy Winehouse'u konu edinen Amy olmuştu. Senna belgeseliyle 2 BAFTA ödülünün sahibi olan yönetmen, Amy belgeseliyle Oscar ödülüne layık görülmüş ve Cannes Film Festivali'nde aday gösterilmişti. Şimdi ise Diego Maradona belgeseli Cannes Film Festivali'nde yarışma dışı olarak gösterilen filmler arasında yer alacak. Ayrıca Arjantinli efsanevi futbolcu Maradona'nın da gösterime katılacağı bilinenler arasında yer alıyor.

    Diego Maradona belgeseli, 14 - 25 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan Cannes Film Festivali'nde izleyicileriyle buluşacak. Filmin yurt dışında ve ülkemizdeki izleyicileriyle ne zaman buluşacağı henüz bilinenler arasında yer almıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top