Hesabım
    Simon Kinberg, Fox'un Son X-Men Filmi "Dark Phoenix"i Konuştu

    Simon Kinberg, X-Men filmlerinin Disney ve Marvel'a geçmesi hakkında konuştu.

    Vizyona girmek için hazırlanan X-Men: Dark Phoenix'in ardından X-Men filmlerinin hakları Disney ve Marvel'a geçecek. 20th Century Fox ve Disney'in işbirliği yaptığı andan itibaren tüm dengeler değişti. Bu konu hakkında Dark Phoenix'in yönetmeni ve birçok X-Men filminin yapımcılık ve senaristliğini üstlenen Simon Kinberg konuştu.

    X-Men: The Last StandX-Men: Geçmiş Günler Gelecek, X-Men Apocalypse gibi filmlerin senaryosunu kaleme alan ve X-Men: First Class'tan itibaren filmlerin yapımcılığını üstlenen Simon Kinberg, filmlerin geleceği hakkında Empire Magazine'e konuştu. Bilindiği üzere Kevin Feige, X-Men film haklarının Marvel'a geçmesini istiyordu. Bu nedenle de işleri hızlandırdığını belirtmişti. Ancak Feige, aynı zamanda bu hak geçişinin biraz zaman alacağını da ifade etmişti. Simon Kinberg, bu birleşme hakkında konuştu ve şu sözleri sarf etti: "Bence hepimiz bu karakterlerle zamanımızın olduğu düşüncesiyle barışı sağladık. Eğer bu son filmimizse hatırlanır kılalım. Bu döngü doruk noktasına ulaştığı zaman olayı ele almıştım. Bu nihai X-Men hikayesi. Bu filme diğer filmlere dahil olduğum gibi dahil olmadım ve 'Bundan sonra söyleyecek neyimiz kaldı? Hepsini ortaya attım' şeklinde düşünüyorum." Bilindiği üzere Kinberg'ün prodüksiyonunu üstlendiği bir diğer X-Men filmi The New Mutants iki yıldır vizyona giremiyor. Disney, filmin vizyona girmemesi konusunda ısrarcı davranıyor. Ayrıca Dark Phoenix de geçtiğimiz Şubat ayında vizyona girecekken Haziran ayına ertelenmişti. Filmlerin yeniden çekimleri neredeyse 200 milyon dolarlık bütçeye ek yük getirmişti. 

    Simon Kinberg'ün yönetmenliğini üstlendiği X-Men: Dark Phoenix filminin konusu ise şöyle: X-Men ekibinin karşısında şimdiye kadarki en zorlu ve güçlü düşmanları vardır; içlerinde biri olan Jean Grey. Uzaydaki bir kurtarma görevi sırasında, Jean gizemli kozmik bir güç tarafından darbe alır. Neredeyse hayatını kaybeden Jean eve döndüğünde bu gücün onu daha güçlü kıldığını fark eder. Ancak bu güç onu aynı zamanda daha dengesiz bir hale de getirmiştir. İçindeki bu varlıkla mücadele eden Jean, güçlerini idrak edemediği ve sınırlandıramadığı bir şekilde serbest bırakır. Kontrolden çıkan Jean sevdiklerine zarar vermeye başlar ve X-Men’i bir arada tutan yapının çözülmesine sebep olur. Parçalanan ekip tekrar birlik olmanın yolunu bulmalıdır. Mevhubahis yalnızca Jean’i kurtarmak değil, aynı zamanda Jean’in içindeki gücü silahlaştırmak ve galaksiye hükmetmek isteyen uzaylılardan dünyayı kurtarmaktır.

    X-Men Dark Phoenix'in 7 Haziran tarihinde vizyona girmesi bekleniyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top