Hesabım
    Taika Waititi Yönetmenliğindeki "Akira"nın Vizyon Tarihi Belli Oldu

    Akira ne zaman vizyona giriyor?

    Leonardo DiCaprio'nun yapımcısı olacağı anime uyarlaması Akira'nın vizyon tarihi resmi olarak duyuruldu. Warner Bros bünyesinde izleyicileriyle buluşacak olan anime uyarlamasının yönetmenliğini ise başarılı Taika Waititi üstleniyor.

    Japonya'nın en ünlü manga serilerinden biri olan Akira'nın ikinci kez beyaz perdeye aktarılacağı geçtiğimiz aylarda resmi olarak duyurulmuştu. Distopik gelecekte geçen filmin yönetmen koltuğuna Thor: Ragnarok, What We Do In The Shadows, Hunt for the WilderpeopleEagle vs Shark gibi filmlerin yönetmenliğini üstlenen Oscar adaylığına layık görülen başarılı isim Taika Waititi oturuyor.  Manga serisi uyarlaması filmin izleyicileriyle buluşacağı tarih olarak 14 Mayıs 2021 tarihi belirlendi. Daha önce belirtildiği üzere filmin yapımcılığını şimdilerde Once Upon A Time In Hollywood filmiyle gündemde olan Oscarlı oyuncu Leonardo DiCaprio ile American Sniper, Üçkağıtçı Mordecai, Space CowboysConfessions of A Dangerous Mind gibi filmlerden tanıdığımız Andrew Lazar üstlenecek. Akira mangasının 6 ciltten oluştuğu biliniyor. Bu 6 ciltlik animeden iki film çıkarılacağı söylenenler arasında bulunuyor. 

    Akira manga serisi ilk kez 1988 yılında beyaz perdeye uyarlanmıştı. Katsuhiro Otomo tarafından aktarılan film, Tokyo'nun yerle bir olmasından sonrasını konu ediniyordu. Uyarlanacak olan yeni filmin konusu ise şu şekilde açıklandı: Gelecekte New Manhattan olarak anılan bir şehirde bir motosiklet çetesi lideri hikayenin odağında bulunuyor. Lider isim, hükümet tarafından üzerinde deneyler yapılan en yakın arkadaşını kurtarmak zorundadır. Arkadaşı, hükümetin bu deneyleri yüzünden yıkıma neden olabilecek psikokinetik güçlere sahip olmuştur. Akira filminin çekimlerine California'da başlanacağı biliniyor. Akira filminin prodüksiyonu için çok önemli bir bütçenin ayrıldığı belgelere dayandırılıyor.

    Taika Waititi'nin bu filmin yönetmenliğini üstlenme nedenleri arasında, 80'li yıllardaki filmi döneminde izleyip sevmesi bulunuyor. Bilindiği üzere Waititi şimdilik başka projeleri programında bulunduruyor. Bu projeler arasında Terry Gilliam'ın Time Bandits'ini uyarlayacağı Apple TV+ projesi, oyunculuk yapacağı Ryan Reynolds'lı Free Guy filmi, bir Adolf Hitler komedisi olması beklenen Jojo Rabbit, Star Wars evreninde geçmesi beklenen The Mandalorian dizisi gibi yapımlar bulunuyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top