Hesabım
    Netflix Filmi "The Perfection" Tartışmalara Neden Oldu!

    Korku filmi The Perfection viral oldu.

    LGBTQ+ temalı korku filmi The Perfection, sosyal medya üzerinde tartışmalara neden oldu. Netflix'in izleyicilerin şaşırmasını sağlamak amacıyla bazı bilgileri filmin pazarlamasında da dahil olmak üzere kimseyle paylaşmadığı ortaya çıktı. Oysa ki filmin ilham aldığı birçok yapım vardı.

    24 Mayıs tarihinde online streaming platformu Netflix'te izleyicilerinin gösterimine sunulan korku türündeki The Perfection, konusu ve ilham aldığı filmlerle viral halini aldı. The Matador filminin yönetmenliğini üstlenen Richard Shepard'ın yönetmen koltuğuna oturduğu The Perfection, kullandığı sınırsız şiddet, şok edici ögeler ve bağımlılık konuları nedeniyle sosyal medyanın gündemine oturdu. Ayrıca kısa süre içerisinde de gece yarısı kült korku filmi kuşağı filmleri arasında yer almayı başardığı görülüyor. Ancak çoğu izleyicinin rahatsız olmasına neden olan öge filmin body horror (mutasyona uğramış açık beden görüntüsü bulunan korku alt türü) olması oldu. Oscarlı film Black Swan ile konusunun inanılmaz derecede benzer olması ve gösterime sunulana kadar The Perfection'ın tam konusunun açıklanmaması dikkatleri çekti. Filmin pazarlaması sırasında ise kesinlikle filmde yer alan önemli ters köşelerden bahsedilmediği ortaya çıktı. Sosyal medya üzerinde tartışma yaratan tüm bu ögeler sayesinde Netflix üyesi olmayanlar da üyelik açmaya ve izlemeye başladı.

    The Perfection'ın yönetmeni, Black Swan'in yanı sıra ilham aldığı başka bir filmle ilgili açıklama yaptı. Bu film ise Park Chan-wook'un yönetmeni olduğu lezbiyen gerilimi The Handmaiden oldu. Shepard sözlerine şu şekilde devam etti: "Kore Sineması'nda yapılmak istenen ters köşelerin Amerikan filmlerinde yapılmayan bir şey olduğunu hissettim. Amerikan filmlerinin ters köşeleri ya da buna benzer şeyler olabilir. Ama Kore filmleri buna o kadar farklı bakıyor ki, ters köşeler artık başka bir film yaratıyor." The Perfection'da da The Handmaiden'da yer alan ters köşelerin örnek alındığını belirten yönetmen, izleyiciyi uyanık tutmak ve en uca götürmek için çeşitli yollara başvurduğunu ifade etti. The Perfection'ın konusu ise şöyle: The Perfection, hayallerinden vazgeçmek zorunda kalan bir viyolonsel dâhisinin hikayesini konu ediyor. Charlotte, ölümcül hastalığı olan annesine bakabilmek için kendi hayatından vazgeçen genç bir kadındır. Çello dahisi olan Charlotte, annesi ile ilgilenmek zorunda kalınca, büyük tutkusundan uzaklaşmak zorunda kalır. Aradan geçen yıllar, onun içinde açılan bu yaranın daha da büyümesine neden olur. Ancak yıllar sonra eski eğitmenleri Anton ve Paloma’nın yeni yıldızı Lizzie’yi gören genç kadın, harekete geçmeye karar verir. Charlotte, bir zamanlar sahip olduğu konumda olan Lizzie’yi takip etmeye başlar. Bir süre sonra ise Charlotte’un beklediği tanışma gerçekleşir. Ortak noktaları olan Charlotte ve Lizze arasında kısa sürede bir arkadaşlık başlar. Ancak Charlotte’un farklı planları vardır ve zaman geçtikçe bu arkadaşlık farklı sonuçlar doğurmaya başlar.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top