Hesabım
    Disney, Eğer Kürtaj Yasası Yürürlüğe Girerse Georgia'dan Çekilecek!

    Disney CEO'su, Georgia'nın gündemi hakkında açıklamada bulundu.

    Disney CEO'su Bob Iger, Amerika'nın ve tüm dünyanın gündemine oturan Georgia'daki kürtaj konusu hakkında açıklamada bulundu. Eğer kürtaj yasasını yürürlüğe sokulursa, Disney filmlerinin artık Georgia eyaletinde çekmeyeceği belirtildi.

    Bilindiği üzere Disney, Marvel filmlerinin bazılarını Amerika'nın Georgia eyaletinde çekiyordu. Bu filmler arasında Black Panther, Captain America: Civil WarAvengers: Infinity War gibi yapımlar bulunuyordu. Georgia'da yaklaşık olarak bir aydır büyük bir tartışma konusu halini alan konu ise kürtaj yasağı getirilmesi oldu. Bu yasağa göre kadınlar cinsel istismara uğramış bile olsa çocuğu doğurmak zorunda kalacak. Bu durumda da dünya çapında suç olarak kabul gören tecavüz, Georgia'da yasalar tarafından koruma altına alınmış olunacak. Ayrıca kadın özgürlüğünü kısıtlayan ve yaşamlarına mücadele eden bu yasağın yürürlüğe girmemesi için birçok ünlü isim harekete geçmişti. Bu isimler arasında Alyssa Milano başı çekmek üzere, birçok oyuncu, yönetmen, senarist bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde de online streaming platformu Netflix bir karar alarak, Georgia ile çalışmaktan artık kaçınacakları duyurulmuştu.

    Disney CEO'su Bob Iger konu hakkında şu sözleri sarf etti: "Bence bizim için çalışan çoğu insan artık orada çalışmak istemiyor ve bu bağlamda onların isteklerini dikkate alacağız. Şimdilerde çok dikkatlice gözlem yapıyoruz." Netflix'in içerik yöneticisi Ted Sarandos ise Georgia'ya şu şekilde tepki göstermişti: "Georgia'daki prodüksiyonda yer alan ve milyonlarca kadın gibi bu yasa yüzünden hakları kısıtlanacak bir çok kadın çalışanımız var. Yasa henüz yürürlüğe girmedi, orada çalışmamayı seçen partnerlerimize ve sanatçılara destek olmakla birlikte, çekimlere orada devam edeceğiz." Netflix'in ise Stranger Things dizisinin Georgia'da çekildiği bilinenler arasında yer alıyor. Georgia'nın kendisine büyük bir gelir kazandıran Disney ve Netflix ambargosuna nasıl bir yanıt vereceği bilinmiyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top