Hesabım
    Yerli Film "Kızım Gibi Kokuyorsun"dan İlk Teaser!

    Şangay Film Festivali yarışmacısı Kızım Gibi Kokuyorsun'dan teaser paylaşıldı.

    Dram türündeki "Kızım Gibi Kokuyorsun" filminden teaser yayınlandı. Mor Ufuklar ve Vicdan Ağacı filmleriyle tanınan başarılı yönetmen Olgun Özdemir yönetmenliğindeki "Kızım Gibi Kokuyorsun", bugün başlayacak olan Şangay Film Festivali'nde gösterime sunulacak. Filmin teaser'ında Fransa'dan Türkiye'ye gelecek ve geçmişin peşine düşecek olan bir kadını dinliyoruz.

    Olgun Özdemir yönetmenliğindeki Kızım Gibi Kokuyorsun'un konusu ise şöyle: Yaşanan bir trajedinin ardından yolları kesişen Beatrice, Hevi ve İbrahim’in hikayesini konu ediyor. Genç bir kadın olan Beatrice, büyük bir acı içindedir. Beatrice, 14 Temmuz 2016’da gerçekleşen Nice’deki Işid saldırısında, tüm ailesini kaybetmiştir. Ailesinin kaybı ile başa çıkmaya çalışan genç kadın, babasının vasiyetini yerine getirmeyi kendisine görev edinir. Beatrice, babasının vesiyeti üzerine, ailesinin cenazesini yıllar önce göç ettiklleri Antakya Vakıflı Ermeni köyüne götürmek üzere yola koyulur. Antakya’ya ulaştığında Samandağ’da bir motele yerleşen Beatrice, burada kendisi gibi örgütten mustarip olan Suriyeli Hevi ile tatil için ülkesine gelen İbrahim ile tanışır. Birbirlerinin hayatına dokunan Beatrice, Hevi ve İbrahim, aralarından birinin kayıp yakınını bulmak için birlikte harekete geçer.

    Kızım Gibi Kokuyorsun filmi bilindiği üzere Türkçe, Kürtçe, İngilizce ve Fransızca dilleri kullanılarak hayata geçirildi. Türk, Amerikan ve Fransız ortak yapımı olan Kızım Gibi Kokuyorsun'un oyuncu kadrosunda Clemence Verniau, Çağlar Ertuğrul, Yılşen Özdemir, Şerif Sezer, Esin Civangil, Tolga Güleç, Deniz Arna, Muhammed CangörenFehmi Karaaslan gibi isimler yer alıyor. Filmin yönetmenliğini Olgun Özdemir üstlenirken, görüntü yönetmenliğini Ali Utku yaptı. Kızım Gibi Kokuyorsun'un müziklerinde ise Onur Tarçın'ın imzası bulunuyor. Kızım Gibi Kokuyorsun, bugün başlayacak olan Şangay Film Festivali'nin Uluslararası Panaroma bölümünde dünya prömiyerini yapması beklenenler arasında yer alıyor. Şangay Film Festivali'nin bu yılki jüri başkanlığını Türk Sineması'nın usta yönetmeni Nuri Bilge Ceylan yapacak. 

    Uluslararası adıyla Scent of My Daughter filmi, Şangay Film Festivali'nde 14-25 Haziran tarihleri arasında izleyicileriyle buluşacakken, ülkemizde ne zaman izleyicilerinin gösterimine sunulacağı henüz belli değil.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top