Hesabım
    !f Film Festivali, Boğaziçi ve Uluslararası İzmir Film Festivali Tarihleri Belli Oldu!

    !f, Boğaziçi ve İzmir Uluslararası Film Festivali hakkında detaylar açıklandı...

    Önümüzdeki yılın merakla beklenen üç film festivalinin hangi tarihler arasında sinemaseverlerle buluşacağı belli oldu. Geçtiğimiz yıl düzenlenemeyen !f Film Festivali, bu yıl 7. kez sinemaseverlerle buluşacak olan Boğaziçi Film Festivali ve ikinci kez izleyicilerinin karşısına çıkacak olan Uluslararası İzmir Film Festivali hakkında duyurular yapıldı.

    Bilindiği üzere !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali'nden geçtiğimiz yıl içerisinde ayrılan iki isim olmuştu. Pelin Turgut ve Serra Ciliv'in !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali'nden ayrılmak zorunda kalmalarının ardından festivale ara verilmek durumunda kalınmış, ancak Mars Entertainment Group festivalin devam edeceğini belirtmişti. Şimdi ise !f İstanbul'un resmi olarak sinemaseverlerle buluşma tarihi açıklandı. Resmi bilgilere göre !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali, 18. yılında 13-22 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek. Festivalde !f X adı altında sinema alanında profesyonelleşmek isteyen herkes için eğitim imkanı sunulacak. !f X altında bulunan !f Okul sayesinde ise bir filmin açılış sahnesi katılanların katkılarıyla çekilecek. Pitching Keş!f adı altında ise ilk ya da ikinci filmlerini çeken yönetmenlere destek sağlanacak. !f Okul başvuruları 26 Temmuz, Pitching Keş!f başvuruları ise 9 Ağustos tarihinde sona erecek. Festival kapsamında Keş!f, Gökkuşağı, Galalar,Karanlık ve Köşeli, !f Kült gibi kategoriler geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi varlıklarını sürdürecek. Bunlara ek olarak !f Jenerasyon, !f Çocuk ve  !f Efsaneler kategorileri eklenecek. !f Ulusal ve Türkiye'den Kısalar kategorileri ise Keş!f yarışma kategorisinde yer alacak. !f için yarışma ve yarışma dışı başvuruları 25 Haziran'a kadar sürecek.

    Geçtiğimiz yıl 6. kez düzenlenen Boğaziçi Film Festivali bu yıl da hız kesmeden devam ediyor. 7. Boğaziçi Film Festivali hakkında yapılan duyurulara göre festival bu yıl 18 - 25 Ekim tarihleri arasında İstanbul'daki sinemaseverlerin karşısına çıkacak. Festival altındaki Ulusal yarışmalar ve Bosphorus Film Lab başvuruları ise 20 Haziran tarihinden itibaren Boğaziçi Film Festivali sitesinden yapılabilecek.

    Geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası İzmir Film Festivali'nde değişikliğe gidilme kararı alındı. Festivalin tarihi daha önce 24-29 Haziran olarak duyurulmuştu. Ancak İstanbul yerel seçimleri ile kesişmesi nedeniyle tarihler değiştirilerek 22-26 Temmuz tarihleri seçilmiş bulunuyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top