Hesabım
    Nazım Hikmet İle Ahmet Ümit'in Hayatından Yola Çıkılan "Merhaba Güzel Vatanım" Hayata Geçiriliyor!

    Merhaba Güzel Vatanım belgeseli film oluyor.

    Eserleri ile Türk Edebiyatı'nda büyük bir iz bırakan Nazım Hikmet ve usta yazar Ahmet Ümit, aynı filmde buluşuyor. Dram türündeki film, "Merhaba Güzel Vatanım" Nazım Hikmet'i örnek alan ve onun gibi yaşamının bir dönemini Moskova'da geçiren Ahmet Ümit'in, Hikmet'in etkisi altında yaptıklarını konu ediniyor.

    Kırlangıç Çığlığı, Beyoğlu'nun En Güzel Abisi, İstanbul Hatırası, Patasana, Bab-ı Esrar gibi eserleriyle bilinen usta yazar Ahmet Ümit, senaryosunu kaleme aldığı "Merhaba Güzel Vatanım" filmini hayata geçirmek için hazırlanıyor. Filmin yönetmenliğini ise Yücel'in Çiçekleri, Hayatım Roman, Tek Başına, 3 İnsan 3 Öykü gibi televizyon ve beyaz perde için çektiği belgesellerle tanınan Cengiz Özkarabekir üstleniyor. Biyografik film, Nazım Hikmet'in yaşamından yola çıkarak bu yaşamın Ahmet Ümit üzerindeki etkisine değinecek. Türkiye tarihinin bölümlerine yer verilecek olan biyografik film, sanat ve edebiyatın gücü ile birleştirilecek. "Hayat kısa, sanat uzun" sloganıyla yola çıkacak olan "Merhaba Güzel Vatanım"a Berna Laçin, Pelin Batu, Levent Üzümcü, İskender Bağcılar, Mehmet Tokat, Alper Türedi, Kutay Şahin, Adnan Kürkçü, Ayhan Bozkurt gibi önemli isimler eşlik edecek. Bilindiği üzere filmin çekimleri Bursa, Gaziantep ve Moskova'da yapılırken, İstanbul çekimleri sürdürülüyor.

    Nazım Hikmet ve Ahmet Ümit'in yollarını kesiştirecek olan dram filmi "Merhaba Güzel Vatanım"ın 2019'un Kasım ayında izleyicileriyle buluşması beklenenler arasında yer alıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top