Hesabım
    "Oyuncak Hikayesi 4" The Shining'e Gönderme Yapıyor!

    Oyuncak Hikayesi 4, geleneği bozmadı.

    Oyuncak Hikayesi'nin devam filmi Toy Story 4, diğer filmlerde olduğu gibi geleneği bozmadı. Her filmde bir korku filmine referans veren serinin son filminin The Shining'e gönderme yaptığı açıklandı. Bu referansın yer aldığı kısımlar ise sinemaseverlerle paylaşıldı.

    Bu Cuma günü izleyicileriyle buluşacak olan Oyuncak Hikayesi 4 filminin The Shining'e bazı yönleriyle gönderme yaparak geleneği bozmadığı açıklandı. Bu gönderme ise şu şekilde yapıldı: Woody, antik bir dükkanda kendini Gabby Gabby isimli bir oyuncakla yüz yüze bulur. Ardından olaylar gerçekleşir. Nostaljik bir döneme ait müzik çalmaya başlar. Bu müziğin ise Stanley Kubrick'in Stephen King'in romanından uyarladığı The Shining filmindeki bir sahnede yer aldığı ortaya çıkar. Müzik, Ray Noble ve orkestrası tarafından performe edilen “Midnight, the Stars and You” olarak biliniyor. Filmin yönetmeni Josh Cooley, bu konu hakkında şu sözleri sarf etti: "Lee Unkrich, The Shining'in büyük bir hayranı. Ben de büyük bir hayranıyım. Demek istediğim, film çılgınca. Her aile dışarı çıkıp The Shining'i izlemeli... Eski bir pikabın yer aldığı garip bir yere gideceğimiz bir gerçek. Başlarda bunu yalnızca öylesine yazmıştık. Sonra bunu sevdim, beni mutlu etti. Ardından bunu gerçekten kullanabilme yetkisine sahip olduk ve yalnızca ayın yüzeyinden geçtim. Bunu yalnızca çok sevdim."

    Ayrıca The Shining'e gönderme yapılan başka sahnelerin de olduğu belirtildi. Örneğin Ducky ve Bunny'nin saldırdığı kadının adresinin 237 olduğu söyleniyor. The Shining'de 237 rakamının birçok kez karşımıza çıktığı biliniyor.  Son olarak Buzz ile ilgili 2001: A Space Odyssey referansının olduğu ifade edildi. Filmin konusu ise şöyle: Oyuncak Hikayesi 4, kaşıktan yapılma bir oyuncak olan Forky’nin atıldığı macerayı konu ediyor. Bir geri dönüşüm projesi ile yaratılan Forky, oyuncak olduğunu asla kabul etmez. Tek kullanımlık bir kaşıktan yapılma bir oyuncak olsa da Forky bir oyuncak olmadığı konusunda ısrarcıdır. Kendisini Bonnie’nin odasına ait hissetmeyen Forky, dünyadaki amacının ne olduğunu düşünmeye başlar. Kendisini diğer oyuncaklarla bir görmediği için, sahibi olan Bonnie’nin yanında kalmak zorunda hissetmeyen Forky, dünyadaki amacını kaşık olarak yerine getirmeye karar verir. Ancak onun oyuncak olarak üstesinden gelmesi gereken bambaşka bir görevi vardır.

    Toy Story 4 ülkemizdeki izleyicileriyle 21 Haziran 2019 tarihinde sinemalarda buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top