Hesabım
    Christopher Nolan'ın Yeni Filmine Dev Bütçe!

    Christopher Nolan imzalı yeni filmin bütçesine inanamayacaksınız.

    Christopher Nolan'ın yeni filmine dev bir bütçe ayrıldığı ortaya çıktı. 6 bin dolar bütçeli Following ve 9 milyon dolar bütçeli Akıl Defteri filmleri ile sinema kariyerine mütevazı bir başlangıç yapan ünlü yönetmen Christopher Nolan giderek daha büyük bütçeli filmler çekiyor. Günümüzde artık büyük bütçeli, gişe rekorları kıran filmlerin altına imzasını atan yönetmenin yeni filmi de bütçesiyle dikkat çeken yapımlarından biri olacağını şimdiden belli etmiş durumda.

    İnternetin en sevdiği yönetmen olan Nolan'ın yeni filmi Tenet için ayrılan bütçe raporlara göre 200 milyon euro olacak. Filmin çekimlerinin bir kısmının da gerçekleşeceği Estonya'da bulunan ERR News tarafından açıklanan rapordaki bütçe tutarı dudak uçuklatıyor. Bütçenin dolar bazındaki karşılığı 225 milyon dolar olacak.

    225 milyon dolar kadar yüksek olsa da, Christopher Nolan’ın en yüksek bütçeli filmi bu olmayacak. Bu unvan şu an yapımı 250 milyon dolara mal olan Kara Şövalye Yükseliyor filmine ait. "Tenet" için sadece bütçesine dayanarak, Christopher Nolan’ın kariyerinin en büyük filmlerinden biri olacağını ve yönetmenin filme fazlasıyla inandığını söyleyebiliriz.

    "Uluslararası casusluk dünyasında dönen bir aksiyon destanı" olarak tanımlanan filmin kadrosu da bir hayli sağlam. Filmde boy göstereceği kesinleşen isimlerin arasında Alacakaranlık serisi ile ünlenen ve son olarak yeni Batman olacağı açıklanan yakışıklı oyuncu Robert Pattinson, Karanlıkla Karşı Karşıya filminin başrolü, Altın Küre adaylığı bulunan John David Washington, son olarak Dul Kadınlar filminde karşımıza çıkan güzel oyuncu Elizabeth Debicki, Altın Küre ödüllü yakışıklı yıldız Aaron Taylor-Johnson, 5 Oscar adaylığı bulunan oyuncu ve yönetmen Kenneth Branagh, Harry Potter serisinin Fleur Delacour'u Clémence Poésy ve usta oyuncu Michael Caine yer alıyor. 

    40 milyon dolara mal olan Prestij'in ardından Christopher Nolan’ın tüm filmleri 9 basamaklı bütçelere sahip oldu. Modern dönem sinemasının baş tacı yapımlar olan Başlangıç ve Yıldızlararası filmleri 160 - 165 milyon dolar aralığında bütçelerle çekilirken, Kara Şövalye ise 185 milyon dolar bütçeye sahipti. Nolan’ın son filmi Dunkirk ise yönetmenin alışık olduğu bütçelerin altında kalarak 100 milyon dolarlık bir bütçeyle çekilmişti.

    "Tenet"in 17 Temmuz 2020’de ülkemizdeki izleyicilerle buluşması planlanıyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top