Hesabım
    Emiratili Kadın Yönetmenden Dubai Desteğiyle Korku Filmi Geliyor!

    Nayla Al Khaja'nın korku filmine Dubai Film ve TV Komisyonu'ndan destek geldi.

    Emirati kadın film yapımcısı ve yönetmen Nayla Al Khaja'nın yönettiği korku filmi "The Shadow", Dubai Film ve TV Komisyonu'nun (DFTC) desteğiyle Dubai'de çekimlerine başlıyor. Yapımcılığı Epic Films ve Señorita Films tarafından üstlenilen korku filminin çekimleri önümüzdeki aylarda da devam edecek.

    Emirati lehçesiyle çekilecek olan film, kontrol edilemeyen ve durdurulamayan semptomlara sahip dokuz yaşındaki bir hastanın ve annesinin onu korumak için kapalı kapılar ardında aldığı ekstrem önlemlerin ürkütücü hikayesini anlatacak. Filmin konusu Al Khaja'nın yaşadığı gerçek olaylara dayanıyor. DFTC, süreci hızlı bir şekilde izlemek ve gerekli tüm çekim izinlerini almak için yönetmenle iletişim halinde çalıştıklarını açıkladı.

    Bir DFTC sözcüsü; “Bu projeye katkıda bulunmaktan ve Nayla gibi yetenekli yerel yönetmenleri desteklemekten gurur duyuyoruz. DFTC, Dubai’nin yaratıcı ve güçlendirilmiş insanlar için bir merkez olarak konumlandırılmasını amaçlayan, Dubai 2021 Planı’nın hedefleri doğrultusunda, Emirati film yapımcılarının hedeflerine ulaşmalarını ve onları uluslararası sahneye taşımasına yardımcı olan hizmetler sunmayı taahhüt ediyor." diye konuştu.

    Son birkaç yılda Dubai, uluslararası film yapımcıları için en iyi seçeneklerden biri olarak öne çıkıyor. Bölgede Mission: Impossible, "Zero", Star Trek, "Happy New Year", "Kong Fu Yoga" ve "Vanguard" gibi birçok Hollywood ve Bollywood yapımı çekildi. 2018 yılında, DFTC toplam 980 çekim izni verdiğini açıkladı.

    Yönetmen Al Khaja; "Dünya çapında, kadın yönetmenlerin yalnızca yüzde beşi bu türde uzmanlaşıyor. Bu bölgedeki daha fazla kadına adımlarımı takip etme ve daha fazla sert anlatılara dayanan zor konuları çekmeye teşebbüs etme konusunda ilham vermeyi umuyorum. Birleşik Arap Emirlikleri belirli bir oranda kadın sinema yönetmenlerinden yoksun ve bu kategoride bir değişiklik görmenin zamanı geldi." diye konuştu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top