Hesabım
    F/ilim Okulu Yaz Atölyesi Başvuruları Başladı

    F/ilim Okulu Atölyesi, İSTEV aracılığıyla kapılarını öğrencilere açıyor.

    İlim Sanat Tarih ve Edebiyat Vakfı İSTEV tarafından düzenlenen F/ilim Okulu Yaz Atölyesi, öğrenci alımları için başvurularını başlattı. Sinemanın yapımsal süreçlerini ve sinema düşüncesini ilmi bir şekilde ele almayı hedefleyen F/ilim Okulu Atölyesi, yaz aylarında yoğunlaştırılmış bir eğitim ile öğrencilerin karşısına çıkacak.

    Eyüp, Bahariye Mevlevihane'sinde yapılacak olan F/ilim Okulu Atölyesi dersleri için başvurular başladı. Abdulhamit Güler, Ayşe Şener ve Yeşim Tonbaz gibi isimlerin eğitim vereceği F/ilim Okulu Atölyesi'ne başvurmak için buraya tıklayabilir, ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Yaz aylarında başlayacak olan derslerde yoğunlaştırılmış müfredat uygulanacağı gibi eğitimler haftada iki gün süresince verilecek. Çarşamba ve Perşembe günleri 12.00 - 17.30 saatleri arasında öğrencilerini ağırlayacak olan F/ilim Okulu Atölyesi, İSTEV tarafından düzenleniyor. İSTEV Başkanı Songül Koç, bu konu hakkında şu sözleri sarf etti: “F/ilim Okulu Yaz Atölyesi, İnsanın hakikat arayışını ‘perde/ekran’ üzerinden dünyayla paylaşma çabasına örnek teşkil etme ve bunu sanatın en etkili yöntemi olan sinemayı kullanarak geniş kitlelere ulaştırmayı amaçladığımız yaza özel  yoğunlaştırılmış bir atölyedir. Bu Atölye film yapma süreçlerinin ilim edinme süreçleriyle benzerliği ve bir sinema filminin ilim eseri olma potansiyelini teknik eğitimlerin yanında 'Anlamdan Yönteme' dersleriyle de destekleyerek katılımcıya ruh ve sezgiden beslenen bir temel oluşturmayı planlamaktadır. Her çabayı ilim olarak nitelendiremeyeceğimiz gibi her sinema eserini de f/ilim olarak göremeyiz. Bu manada farkındalık oluşturmak ve bu coğrafyada sinemanın dil arayışına katkıda bulunmak arzusunda olan atölyemiz yöntemimize ilgi duyan herkesin katılabileceği beş haftalık giriş

    niteliğinde bir çalışmadır.”

    F/ilim Okulu Atölyesi, yaz aylarının ardından sonbahar döneminde de uzun soluklu ve kalıcı olarak eğitimlerine devam etmeyi hedefliyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top