Hesabım
    Lena Waithe: Will Smith ve Denzel Washington Siyahi Filmlerini Desteklemiyor!

    Lena Waithe, siyahi film yıldızlarının siyahi filmlerine destek vermediğini ifade etti.

    Hollywood'da son zamanların sevilen senaristleri arasında yer alan Lena Waithe, siyahi film endüstrisi hakkında konuştu. Konuşmasında, Afro Amerikalı film yıldızlarının siyahi sinemasına destek vermemesinden bahsetti.

    Boomerang, Bones, Hello Cupid, The Chi ve henüz izleyicileriyle buluşmayan Twenties gibi yapımların senaryosunda imzası bulunan başarılı isim Lena Waithe, New York Times'dan Kyle Buchanan'a Afrika-Amerika kökenli sinemacılar hakkında konuştu. Şimdilerde Queen & Slim isimli Daniel Kaluuya başrollü filmin senaryosunu kaleme almasıyla gündemde bulunan Waithe, A sınıfı Hollywood oyuncularının, diğer siyahi sinemacılara hiçbir şekilde yardımcı olmadıklarını ifade etti. Waithe konu hakkında şu sözleri sarf etti: "3 milyon dolara gayet iyi bir bağımsız siyahi filmi yapabilirsiniz ve bu miktar siyahilerin film başına aldıkları ücretin yanında ufacık kalıyor. Beni siyahi yatırımcılar hakkında konuşturmayın bile! Kaç tane varlar? İsimlerini söylemeyeceğim, çünkü daha iyi biliyorum ama aralarında birçok film yıldızı da var ve siyahi yönetmen ve senaristler tarafından yapılacak iki, üç hatta beş bağımsız filmin bütçesini karşılayabilecek durumdalar."

    Ayrıca Oscar ödüllü filmlerden Barry Jenkins'in Moonlight filmi ve Steve McQueen'in 12 Years A Slave filminin siyahi sineması için ne kadar önemli olduğunu belirten Lena Waithe, bu filmlerin yapımcılığını Denzel Washington ve Will Smith gibi isimlerin üstlenmediğini, Brad Pitt'in prodüksiyon şirketi olan Plan B'nin üstlendiğini belirtti. Sözlerine şu şekilde devam etti: "Beni 20 milyon dolarlık film çekerken ve yılda iki üç bağımsız filmi desteklerken görmeyeceksiniz. Ava DuVernay'i daha önce yapılmamış bir şeyi yaptığı için takdir ediyorum, ama Ava'nin arkasında da çok desteği var." Lena Waithe'nin The New York Times'a verdiği bu röportajın ardından siyahi yıldız oyuncular ve yapımcılardan henüz tepki gelmedi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top