Hesabım
    Spider-Man Oyuncusu Zach Barack, Marvel'ın İlk Trans Karakteri Olabilir

    Zach Barack, Spider-Man: Far From Home'daki rolü hakkında açıklama yaptı.

    Jon Watts yönetmenliğindeki ikinci Spiderman filmi, Spider-Man: Far From Home ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Bu gelişme filmin oyuncularından, ilk büyük ekran denemesini gerçekleştiren Zach Barack ile ilgili oldu. Zach Barack, severek Marvel'ın ilk açıkça ifade edilen trans karakteri olabileceğini belirtti.

    İlk beyaz perdeye deneyimine sahip olan Spider-Man: Far From Home oyuncusu Zach Barack, Marvel Sinematik Evreni ile ilgili açıklama yaptı. Bu açıklamaya göre, Barack Marvel filmlerinde görülen ilk trans oyuncuydu. Bunun açıkça belirtilmesine katkıda bulunabileceğini şu sözlerle açıkladı: "Çizgi romanlar konusunda hiçbir açıdan uzman değilim. Ama büyürken onları okudum, bilirsiniz ve onlar çok önemliydiler. Bu hikayelerde doğal olarak dönüşen şeyler var. Özellikle kimlik ve gizli kimlik bunların bir parçası. Örneğin Peter Parker'ın yolculuğu genç bir birey olması ve hayatının diğer bölümünü dengelemesiyle ilgili. Ve bu çok trans, benim her gün hissettiğim bir şey. Özellikle bir transmaskülen birey olmamla. Çünkü doğal olarak yapmak zorunda olduğum şeylerden farklı olmamla ilgili bir baskı var ve sürekli bu içgüdüyle savaşmak zorundayım. Belki 17-18 yaşıma kadar medyada bilinçli olarak var olan bir trans birey gördüğümü sanmıyorum."

    Bilindiği üzere Kevin Feige ve Victoria Alonso Marvel Sinematik Evreni'nde daha fazla LGBTİ karakter göstermek istediklerini belirtmişlerdi. Bunun üzerine The Eternals'da bir eşcinsel kahramana yer verileceği söylendi. Ancak gerçeklik payı henüz bilinmiyor. Ayrıca Zach Barack'ın Spider-Man: Far From Home'da trans olarak gösterilmesi sağlanırsa, Marvel için bu durum bir ilk olacak. Daha önce de Marvel'da bu konuyla ilgili tartışma çıkmıştı. Valkyrie karakterinin cinsel kimliğini belli ettiği bir sahnenin Thor: Ragnarok'tan çıkarılması üzerine LGBTİ toplulukları seslerini yükseltmeye başlamıştı.

    Spider-Man: Far From Home filmi ülkemizdeki izleyicileriyle 5 Temmuz tarihinde sinemalarda buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top