Hesabım
    7. Boğaziçi Film Festivali Başvuruları Başladı!

    Boğaziçi Film Festivali'nden duyuru geldi.

    Bu yıl 7. kez düzenlenecek olan Boğaziçi Film Festivali için başvurular açıldı. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkısıyla, TRT'nin ortaklığıyla hayata geçirilen Boğaziçi Sinema Derneği ve İstanbul Medya Akademisi tarafından gerçekleştilecek olan festival, katılımcılarını bekliyor.

    Ekim ayı içerisinde Boğaziçi Sinema Derneği ve İstanbul Medya Akademisi tarafından sinemaseverlerle buluşturulması planlanan 7. Boğaziçin Film Festivali'nin başvuruları başladı. Ulusal uzun metraj ve kısa metraj film yarışması için açılan başvuruların yanı sıra Bosphorus Film Lab’e kabul edilebilecek yapım ya da aşamasında olan filmler için de başvurular başladı. Son başvuru tarihi için ise 16 Ağustos belirlendi. Bu yılki Boğaziçi Film Festivali'ne 2018 ve 2019 yapımı filmler başvuru yapabilecek. Ulusal uzun metraj film yarışmasında En İyi Film Ödülü'nü alan film 100.000TL ile ödüllendirilecekken “En İyi Yönetmen”, “En İyi Erkek Oyuncu”, “En İyi Kadın Oyuncu”, “En İyi Senaryo”, “En İyi Görüntü Yönetmeni”, “En İyi Kurgu” ve “FİYAB En İyi Yapımcı" ödüllerinin sahibi olan isimler de yine para ödülü ile desteklenecekler. Festivalin Kısa Film kategorisinde ödüle layık görülen isimler ise toplamda 45.000TL ile ödüllendirilecekler. Kısa Film kategorisi Kısa Kurmaca Film ve Kısa Belgesel Film olmak üzere iki ayrı bölümden oluşacak. Kısa Film yarışmasında En İyi Ulusal Kısa Film 10.000TL ödüle, En İyi Belgesel Kısa Film 10.000TL ödüle layık görülecek. Bunların yanı sıra tüm kısa filmler 25.000TL değerindeki Ahmet Uluçay Büyük Ödülü için yarışıyor olacak.

    7. Boğaziçi Film Festivali başvuruları 16 Ağustos tarihine kadar devam ederken, festival sinemaseverlerle 18-25 Ekim tarihleri arasında buluşuyor olacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top