Hesabım
    Terrence Malick İmzalı "A Hidden Life" Ödül Sezonuna Hazır!

    A Hidden Life'ın vizyon tarihi belli oldu.

    Usta yönetmen Terrence Malick'in Cannes Film Festivali'nde yarışan filmi "A Hidden Life", ödül sezonuna hazırlanıyor. Yönetmenin merakla beklenen son filminin vizyon tarihi belli oldu ve tarih, ödül sezonuna uygun olarak seçildi.

    Yaşanmış olaylara dayanan hikayesiyle A Hidden Life'ın konusu şöyle: Film, tanınmamış bir kahramanın hikayesini anlatıyor. St. Franz Jägerstätter, II. Dünya Savaşı sırasında Naziler için savaşmayı reddeden bir adamdır. Bir çiftçi olan Avusturyalı adam, savaşmayı reddetmesinin ardından vatan hainliği suçlamasıyla karşı karşıya kalacaktır. Bu suçun cezası ise idamdır. Adamın kaderi çizilmiş ve değiştirilemez bir halde idama doğru adım adım yaklaşırken onu ayakta tutan şey çocuklarına ve karısı Fani'ye olan sevgisi olacaktır. St. Franz Jägerstätter, gerçekte 1943 yılında idam edilir. Filmin vizyon tarihi olarak 13 Aralık 2019 tarihi seçildi. Bilindiği üzere ödül sezonunda yer almak isteyen filmler de gösterim tarihlerini bu aylara çekiyor. Akademi Ödülleri her yıl Şubat ayında düzenlenirken, Golden Globe Ocak ayında ödülleri sahiplerine ulaştırıyor.

    Days of Heaven, The Tree of Life, Thin Red Line, Knight of Cups, Song to Song gibi yapımların yönetmen koltuğuna oturan ve üç Oscar adaylığını bulunan usta yönetmen Terrence Malick'in yönetmenliğini üstlendiği A Hidden Life filmi, 72. Cannes Film Festivali'nin yarışma kategorisinde yer almış ve dünya prömiyerini Cannes'da yapmıştı. Burada filmin hakları Fox Searchlight'a geçmişti. Bilindiği üzere yönetmen The Tree of Life filmiyle Cannes'da ödül almıştı. Malick, A Hidden Life ile Palme D'Or alamadı, ancak François Chalais Ödülü'ne layık görüldü. A Hidden Life'ın oyuncu kadrosunda Soysuzlar Çetesi'nden tanıdığımız August DiehlValerie Pachner, Pas ve Kemik, Kızıl Serçe gibi yapımlarda karşımıza çıkan Matthias Schoenaerts, geçtiğimiz yıl yaşamını yitiren usta oyuncu Bruno Ganz gibi isimler yer alıyor.

    A Hidden Life, yurt dışında 13 Aralık tarihinde izleyicileriyle buluşacak, ancak ülkemizde gösterime girip girmeyeceği henüz bilinenler arasında yer almıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top