Hesabım
    Toronto Film Festivali'ne Kadın Sinemacılar İçin Kategori Eklendi

    TIFF'e iki yeni kategori eklendiği duyuruldu.

    Toronto Film Festivali bu yıl da sinemaseverlerle buluşmak için hazırlıklarını sürdürüyor. Merakla beklenen festival, bu yıl yarışma bölümüne iki yeni kategori ekledi. Bu kategorilerden biri yılın yükselen kadın yeteneğine ödül vermek üzere eklendi.

    Geçtiğimiz yıl Eylül ayında dünya çapındaki izleyicileriyle Toronto'da buluşan Uluslararası Toronto Film Festivali, bu yıl farklı bir dönüşüm içerisine girme kararı aldı. Bu karar ile birlikte festival yarışmasına iki yeni kategori eklendi. Bu kategorilerden biri, yılın yükselen kadın yeteneği olarak belirtlenen isme verilecek olan Mary Pickford Ödülü'nü içerirken, diğer kategorinin içeriği sosyal etkileşim ile sinema arasında bağlantı kuran sinemacılardan birine verilecek olan TIFF Impact Award oldu. TIFF Impact Award'un sahibinin Participant Media olacağı ve ödülün Jeff Skoll ile David Linde tarafından teslim alınacağı da duyuruldu. Festivalin başında bulunan isimlerden Joana Vicente ve Cameron Bailey bu iki kategorinin eklenmesinin nedeni olarak insanların sinema aracılığıyla dünyayı görüşünün değişmesine etki etmeyi ve sinemaya inanılmaz katkılarda bulunan insanları takdir etmeyi gösterdi. Bilindiği üzere Participant Media'nın bugüne kadar yapımcılığını üstlendiği 100'ün üzerindeki filmden 73 tanesi Akademi adaylığına ve çeşitli ödüllere layık görüldü. Mary Pickford Ödülü'nün kime verileceği bilinmiyor, ancak ödüle adı verilen Mary Pickford'un Kanada'nın en ünlü ve iyi oyuncuları arasında yer aldığı bilinenler arasında yer alıyor. Bu ödülün yanı sıra verilecek onur ödüllerinin sahiplerinin de önümüzdeki haftalarda açıklanması bekleniyor.

    Her yıl Eylül ayında sinemaseverlerle buluşan Uluslararası Toronto Film Festivali'nin bu yıl izleyicilerle 44. kez 5-15 Eylül tarihleri arasında buluşması bekleniyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top