Hesabım
    Disney, "Alien Nation" Yeniden Çekimini Durdurdu!

    Disney, Fox'un yeniden çekim projesini durdurma kararı aldı.

    Disney, Fox ile yaptığı işbirliği ve üzerinde bulunan imtiyaz hakkı nedeniyle bir kez daha Fox'un bir projesini durdurma kararı aldı. Bu kez durdurulan proje, 1988 yapımı aksiyon ve bilim kurgu türündeki Alien Nation'ın yeniden çekimi oldu.

    Bilim kurgu ve aksiyon türündeki Alien Nation filmi, yeniden çekilecekti. Ancak Fox ile işbirliği içerisine giren ve projelerini yönetme hakkı bulunan Disney, bu filmin çekimlerini durdurdu. Bu haberi duyuran isim ise Midnight Special, Take Shelter, Loving, Mud gibi indie filmlerle tanınan başarılı isim Jeff Nichols oldu. Bilindiği üzere Fox, proje için 2016 yılında, Loving filminin dünya prömiyeri yapılmadan hemen önce senarist Jeff Nichols ile anlaşma sağlamıştı. Orijinal filmin konusu ise şöyleydi: Los Angeles'ta yakın bir gelecekte, Dünya uzaylılarla ilk temasını gerçekleştirecektir. 1991 yılına gidildiğinde Newcomers/Yeni Gelenler olarak tanımlanan bu uzaylılar, insan nüfusunun içine yavaş yavaş karışmaya başlarlar. Ama bu durum yeni bir çeşit ayrımcılığa da yol açacaktır. Uzaylılar için görevlendirilen polis memuru Sam Francisco'nun yanına ortağı olarak Matthew Sykes atanır. Ama Matthew oldukça ırkçı bir yapıya sahiptir. İkili "Yeni Gelenler"in yer altı dünyasını ve buranın lideri olan William Harcourt'u araştırdıkça fikirlerinde de karşılıklı değişimler yaşanacaktır. 

    Alien Nation, 1988 yılında ilk kez izleyicileriyle buluştuğunda 25 milyon dolarlık gişe hasılatı elde etmişti. Bunun ardından bir de televizyonda yayınlanan diziye yer verilmiş ve dizinin oyuncu kadrosunda Gary Graham ve Eric Pierpoint gibi isimler yer almıştı. Dizi 22 bölüm sürmüş, 1989 - 1990 yılları arasında yayınlanmış ve ardından da iptal edilmişti.

    Fox'un Disney tarafından iptal edilen birçok projesi bulunuyor. Bunlar arasında  en çok bilinenleri X-Men yapımları oluyor. Gambit, Mouse Guard, New Mutants gibi projelerin sürekli ertelenmesi, bazılarının çekilmesine rağmen izleyicileriyle buluşamamasının yanı sıra, Dark Phoenix gibi uzun süreli ertelemelere tabi tutuan projeler de bulunuyor. X-Men filmleri arasında bir tek Deadpool'un gelecek vaat ettiği kararını alan Disney, Ryan Reynolds ile yoluna devam ediyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top