Hesabım
    Jake Gyllenhaal "Pers Prensi" Rolünden Pişman!

    Jake Gyllenhaal yaptığı açıklamada rolü almasının hata olduğunu söyledi.

    Ünlü oyuncu Jake GyllenhaalPers Prensi: Zamanın Kumları filminde oynadığı için pişman olduğunu açıkladı. Yönetmen Stephen Gyllenhaal ve senarist Naomi Achs'in oğlu, oyuncu Maggie Gyllenhaal'un da kardeşi olan yakışıklı oyuncu, Spider-Man: Far From Home filminin basın turu kapsamında muhabirlerin sorularını yanıtladı. Yahoo ile yaptığı röportajda gelen bir soruya ise cevabı oldukça dürüst oldu.

    "Pers Prensi: Zamanın Kumları" filminin ardından gişe hiti filmlere çekingen yaklaşıp yaklaşmadığı sorusunu alan yakışıklı oyuncu Jake Gyllenhaal zamanında o rolü kabul etmesinin bir hata olduğunu söyledi. "Sanırım o filmden çok şey öğrendim" diye oyuncu, "Seçtiğim roller ve neden onları seçtiğim konusunda ince eleyip sık dokumak için çok zaman harcıyorum." diye belirtti. "Bir noktada ayağa kalkıp 'Bu benim için doğru değildi' ya da 'Bu rol pek de bana uymuyor' demeye mecbursunuz. Bunun gibi uyan ve uymayan bir sürü rol var." diyen oyuncu, rolü aldığı için pişmanlığı dile getirdi.

    İran kökenli bir oyuncunun canlandırması gereken rolü zamanında Jake Gyllenhaal'un almış olması seyircilerden ve eleştirmenlerden tepki görmüştü. Hollywood'un etnik kökenleri yok sayarak, sırf popüleriteleri yüzünden beyaz oyuncuları bu tarz rollere yerleştirmesi yıllardır Hollywood'ta tepki çeken bir durum. Son olarak Scarlett Johannson'ın Japon manga uyarlaması Kabuktaki Hayalet filminin başrolünde yer alması da benzer bir tepki doğurmuştu. Yeni Hellboy uyarlaması için de benzer bir tepki Ed Skrein'e gelmişti. Çizgi romanlarda Uzakdoğu kökenli olan Binbaşı Ben Daimio rolünün ilk sahibi olan oyuncu, gelen tepkiler sonucu rolden ayrılmıştı. Sonunda rolün sahibi ise Daniel Dae Kim olmuştu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top