Hesabım
    "The Little Mermaid"in Başrolü Halle Bailey Olacak!

    "The Little Mermaid" uyarlamasında küçük deniz kızını siyahi sanatçı Halle Bailey canlandıracak.

    Disney'in yeni live-action uyarlaması The Little Mermaid'in başrolünde Halle Bailey yer alacak. ChicagoBir Geyşanın Anıları ve son olarak Mary Poppins: Sihirli Dadı gibi başarılı filmleri ile Hollywood caimasında ses getiren Rob Marshall'ın yönetmen koltuğunu üstleneceği yeni uyarlama sonunda başrolünü buldu. 2013 yılında pop müziğin kraliçesi Beyonce tarafından keşfedilen 19 yaşındaki sanatçı ve oyuncu, yeni uyarlamada küçük deni kızına hayat verecek. Böylece kızıl saçları ve mavi gözleri ile hatırladığımız küçük deniz kızının imajı tamamen değişmiş olacak.

    Filmin kadrosuna son olarak eklenen isimler arasında Ocean's Eight'ten hatırladığımız Awkwafina ile The RoomThe Predator gibi yapımlarda karşımıza çıkan çocuk oyuncu Jacob Tremblay de yer alıyor. Variety'de yer alan habere göre; NedimelerAteşli AynasızlarAjan ve Ghostbusters: Hayalet Avcıları gibi komedi filmleriyle tanınmasının yanı sıra biri dram filminde olmak üzere 2 performansından Oscar adaylığı kazanan başarılı oyuncu Melissa McCarthy ile Ursula rolü için görüşmeler sürdürülüyor. Filmde, 1989 yapımı animasyonun hit orijinal şarkılarının yanı sıra Alan Menken ve Lin-Manuel Miranda imzalı yeni şarkılar da yer alacak.

    "The Little Mermaid" birçok kez çizgi film ve çizgi dizi olarak televizyon ve beyaz perdeye aktarılmıştı. Bunlardan en çok bilineni 1989 yapımı The Little Mermaid olmuştu. Bu filmin yönetmen koltuğuna John Musker ve Ron Clements geçmiş, film çizgi film klasikleri arasındaki yerini almıştı.

    Bilindiği üzere bir Andersen masalı olan The Little Mermaid'in konusu ise şöyleydi: Ariel, rüyalarında gördüğü prensle tanışmanın hayallerini kuran bir deniz kızı olarak mavi denizlerin serin sularında kulaç atmaktadır. Ancak Ariel, düşlerini gerçeğe dönüştürmek konusunda bir hayli kararlıdır. Bu hayalini gerçekleştirmek uğruna Ursula adlı kötü kalpli bir denizaltı büyücüsüyle bir anlaşma yapar. Ursula, Ariel'in sesini ister ve bunun karşılığında Ariel'e bir çift bacak verir. Bu sayede Ariel, karaya çıkıp insan Prens Eric ile tanışabilecektir. Kendisine yapılan tüm uyarıları gözardı eden Ariel, kendini bir anda denizin derinliklerinde bulur. Yaptığı anlaşmanın başına açtığı işleri yeni yeni fark edecektir...

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top