Hesabım
    Sabancı Kısa Film Yarışması Başvuruları Başladı!

    Sabancı Vakfı 4. Kısa Film Yarışması başvuruları için yeni bilgiler paylaşıldı.

    Geçtiğimiz yıl Ocak ayı içerisinde düzenlenen Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması, bu yıl da genç sinemacılara fırsat tanımak için harekete geçti. 4. kez düzenlenecek olan Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması için başvuruların başladığı resmi olarak duyuruldu. 

    Toplumsal sorunları sanat aracılığıyla çözmeyi hedefleri arasında yerleştiren Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması, 2016 yılından bugüne sinemaseverlerle buluşmayı sürdürüyor. Bu yıl "Dijital Yalnızlık" başlığıyla düzenlenecek olan Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması'nın başvuruları başlamış bulunuyor. Duyurulduğu üzere başvurular 22 Kasım tarihine kadar yapılabilecek. Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan'ın dikkat çekmek istediği bir konu olan günümüzün hızlı dünyasında günlük yaşamın vazgeçilmez bir parçası olan teknolojinin, amacına yönelik kullanıldığında hayatı kolaylaştıran, gelişimin yolunu açan bir ihtiyaç olması hakkında Safkan şu sözleri sarf ediyor: "Teknolojiyi ihtiyaçlarımız için bir araç olarak kullanmak yerine amaca dönüştürdüğümüz noktada, özellikle gençleri tehdit eden ‘dijital bağımlılık’ riski ortaya çıkıyor. ‘Dijital bağımlılık’ bireyleri sosyal ve psikolojik yalnızlığa itiyor, önemli sorunlara yol açıyor. Manchester Üniversitesi tarafından 55 bin kişi ile yapılan ‘Yalnızlık Çalışması’ araştırması da 16-24 yaşları arasındaki gençlerin dijital bağımlılığa bağlı yalnızlık duygusuna sahip olduğunu ortaya koyuyor"

    Kısa Film Yarışması'na kabul edilecek olan filmler öncelikle ön jüri tarafından değerlendirilecek. Başvuru yapan filmlerin 5 dakika uzunluğunda ve dijital yalnızlık ile ilgili olması şartı konuluyor. Toplamda en fazla 15 eser yarışmaya kabul edilebilecek. Finale kalanlar arasından birinciye 20 bin TL, ikinciye 15 bin TL, üçüncüye 10 bin TL para ödülü verilecek.

    Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması başvurularını buradan yapabilirsiniz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top