Hesabım
    Kadın Başrollü "Maske" Filmi mi Geliyor?

    Kadın oyuncularla yeni "Maske" filminin çekileceği ihtimali doğdu.

    Maske filmi kadın başrollerle yeniden mi çekiliyor? Yeniden çekimler, onyıllar sonra gelen devam halkaları ve seriye dönüşen filmlerin çağındayız. Bu filmlere dair ortaya çıkan dedikodular interneti alevlendiriyor ve hemen hemen herkesin fikrini açığa çıkarıyor. Ve bu görüşler, yeniden ele alınacak olan yapım karakterlerin cinsiyetlerini ya da ırklarını değiştirecek olduğu zaman çok daha güçlü olma eğilimindeler. Bunu yakın zamanda siyahi genç sanatçı Halle Bailey'nin The Little Mermaid'in yeni uyarlanmasında sevilen Disney prensesi Ariel'i canlandıracağının açıklanması ile birlikte görmüştük. Ancak tartışmaları yeniden alevlendirecek yeni bir proje söz konusu olabilir...

    Filmin yaklaşmakta olan 25. yıldönümü onuruna, "Maske"nin yaratıcısı ve Dark Horse Comics kurucusu Mike Richardson bir röportaj verdi. Richardson röportajda, "Maske"nin yeniden beyaz perdeye dönme ihtimali hakkında konuştu. “Bu rolde gerçekten iyi bir komedyen görmek istiyorum. Aklımda bir tane var, ama onun adını söylemeyeceğim. Bu oyuncu için ikna edici olmak zorundayız, ama göreceğiz… Gelecekte ne olacağını asla bilemezsiniz. Bazı fikirlerimiz var ”diyen Richardson, yeniden çekimin kadın başrollü olmasını istediğini açıkladı.

    Jim Carrey’nin başrolünü üstlendiği 1994 yapımı "Maske" filmi ile küresel çapta sevilen seri, 2005 yılında çekilen ve başarısız olan Maske 2 filminin devamından bu yana herhangi bir gelişme göstermedi. Filmin başrolünü Jamie Kennedy üstlenmişti. Ancak Richardson, Stanley Ipkiss’in hala beyaz perdeye uyarlanabilecek bir hikayesi olduğunu düşünüyor.

    Carrey'in Dark Horse çizgi romanı karakterini canlandırdığı film daha eğlenceli, açık yürekli ve komedi niteliğinde iken, aslında çizgi romandaki orijinali daha karanlık yanlar barındırıyordu ve gerçeği bükme yetenekleri kişisel intikamlar için kullanabiliyordu.

    "Mutlak güçle baş etmeye çalışan başka biri hakkında bir film olmasını istiyorum" diyen Richardson, "Maske"nin tüm teması, hepimiz tıpkı Stanley Ipkiss gibi mutlak güce sahip olsaydık ne yapacağımız üzerineydi. Mutlak güç elde ettiğimizde, çoğu zaman kendi kişisel amaçlarımıza odaklanırız ve gücü iyilik için kullanma fikri insan doğamız tarafından geride bırakılır." dedi. Böyle düşünülünce kadın bir oyuncu bu fikre yeni bir bakış açısı kazandırabilir.

    Elbette bunların henüz bir kesinliği yok. Filmin çekilip çekilmeyeceği tamamen belirsiz durumda. Ancak yeniden çekimlerin çağında olduğumuz düşünülürse çok da uzak bir ihtimal diyemeyiz. Siz ne dersiniz?

    998/5000

    Bu düşünce çizgisiyle, bir kadın

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top