Hesabım
    KuirFest LGBTİ+ Online Film Platformu Açıldı!

    KuirFest, LGBTİ+ online film platformunu izleyicilerle buluşturuyor.

    Pembe Hayat Kuirfest Film Festivali, online bir film izleme platformu açtığını resmi olarak duyurdu. Dünyanın dört bir yanından gelen LGBTİ+ filmlerinin izleyicileriyle buluşması için bu platformu hayata geçiren Kuirfest, sekizinci yılını bu şekilde bitirdiğini açıkladı.

    Ankara'da düzenlenen Pembe Hayat Kuirfest Film Festivali, bilindiği üzere bu yıl İstanbul'a taşınmıştı. Dünyanın çeşitli yerlerinden misafirler ağırlayan festival tarafından, bu kez de sinemaseverler için LGBTİ+ filmlerinin yer alacağı bir platformun hayata geçirildiği resmi olarak duyuruldu. Dünyanın farklı bölgelerinden gelen LGBTİ+ filmleri bu platform aracılığıyla Türkçe altyazı desteği sayesinde izleyicileriyle buluşabilecek. 2011 yılından bugüne faaliyetlerini sürdüren Pembe Hayat Kuirfest, LGBTİ+ hakları için sanatla iç içe bir mücadele sürdürüyordu. Bu mücadele için ise sinemadan edebiyata, müzikten videoya farklı türleri buluşturan ve bu çerçevede panel, söyleşi, atölye çalışmaları ve sergilere yer veren Kuirfest, sekizinci yılını LGBTİ+ online film platformu ile kapatıyor.

    Bilindiği üzere #LGBTİFilmleriYasaklanamaz etiketi altında bir kampanya başlatılmış ve bu sırada gösterilen T (2016) isimli film büyük ilgi toplamıştı. Bu filmin gördüğü ilginin ardından ise Pembe Hayat Kuirfest, harekete geçerek online film platformu kurma kararı aldı. Şimdilik 40 filmi izleyicileriyle buluşturan platform, filmlere Türkçe altyazı desteği sunuyor. Bu arşivi zamanla büyütmeyi ve farklı dillerle desteklemeyi hedefleyen LGBTİ+ online film platformu, uzun metrajdan kısa metraja, kurmacadan belgesele birçok türü bir araya getirmeyi amaçlıyor. Pembe Hayat Kuirfest LGBTİ+ Online Film Platformu'na buradan ulaşabilirsiniz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top