Hesabım
    Yeni Video Tekniği Deepfake İle Yapılanlar Şaşkınlık Yarattı!

    İnternet camiasının gündemine Deepfake ile yapılan videolar oturdu.

    Deepfake isimli Al tabanlı teknoloji ürünü video tekniği, internet camiasının gündemine oturdu. Video içeriği üretiminde bir süredir kullanılmaya başlanan Deepfake, insanların yüzlerini değiştirme konusunda kullanılıyor. Değiştirilen yüzlerin neredeyse sahte oldukları fark edilmiyor.

    Deepfake isimli video içerik üretimi teknolojisi, internet aleminin gündeminde uzun süredir yer alıyor. Yüzleri değiştirilen insanların neredeyse hiçbir şekilde sahte oldukları fark edilmediği gibi, bu teknolojinin eğlence dışında kötü bir amaç için kullanılması durumunda manipülasyonlara açık hale gelebileceği konusu büyük şaşkınlık yaratıyor. Henüz bir uygulaması tasarlanmayan Deepfake'e benzer birçok aplikasyon bulunuyor. Ancak bilindiği üzere hiçbiri Deepfake kadar gerçekçi görünmüyor.

    Deepfake tekniğini fırsat olarak gören video içerik üreticileri birçok ünlü oyuncuyu görmek istedikleri filmlere yerleştirerek, eğlenceli görüntüler elde etmeyi ihmal etmedi. Bu videolarda Nicolas Cage, Arnold Schwarzenegger, Jennifer LawrenceHarrison Ford gibi birçok isme yer veriliyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top