Hesabım
    David Fincher'ın Yeni Filmi Belli Oldu!

    "Citizen Cane" senaristi Herman Mankiewicz'in biyografisi Mank'ın başrolü de belli..

    David Fincher'ın bir sonraki projesi belli oldu. Gone Girl'den beri beyaz perdede görünmeyen ünlü yönetmenin yeni filmi, tüm zamanların en iyi filmlerinden biri olarak kabul edilen "Citizen Kane” senaristi Herman Mankiewicz'in biyografisi olacak. Variety'nin haberine göre Gary Oldman'ın da yer alacağı açıklanan filmin adı Mank.

    Filmin senaryosu David Fincher'ın rahmetli babası Jack Fincher'ın 2003 yılında ölmeden önce kaleme aldığı senaryodan yola çıkarak şekillenecek. Siyah beyaz çekileceği bilinen filmin konusu henüz tam olarak bilinmese de, kaynaklar Mankiewicz'in Citizen Kane'in çalkantılı hazırlığı esnasında Orson Welles ile yaşadıklarını takip edecek. Citizen Kane çok başarılı eleştiriler almasına rağmen döneminde beklenen gişeyi yapamamış ve 9 dalda Oscar'a aday olmasına rağmen, yalnızca senaryosu ile heykelciği kucaklayabilmişti.

    Netflix'te yayınlanacak, çekimleri Kasım ayında başlayacak olan Mank'ın yapımcıları arasında David Fincher'ın bizzat kendisi de bulunurken, Cean Chaffin ve Douglas Urbanski de ona eşlik edecekler. Fincher bilindiği gibi 2014 yılında izlediğimiz Gone Girl'den beri beyaz perdeden uzaklaşmış, ve önceliği küçük ekrana vererek, Netflix dizileri “House of Cards,” “Mindhunter” ve “Love, Death & Robots.”u yönetmişti.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top