Hesabım
    Scarlett Johansson Rol Eleştirilerine Sert Yanıt Verdi!

    Scarlett Johansson Hollywood'taki etnik kökenli rollerin Amerikalı oyunculara verilmesine dair büyüyen isyana sert cevap verdi.

    Scarlett Johansson Hollywood'un etnik rolleri yok sayması tepkilerine sert cevap verdi. Marvel Sinematik Evreni'nin Kara Dul'u olarak akıllara kazınan güzel oyuncu, geçtiğimiz günlerde As If magazine'e konuya diar bir röportaj verdi. Röportajdan önce geçtiğimiz yıl olan büyük isyanı bir hatırlayalım.

    Ne Olmuştu?

    Scarlett Johansson'ın Rub & Tug filminde transeksüel bir suç imparatoru Jean Marie Gill'e hayat vereceği haberi ilk açıklandığında sosyal medyada büyük bir isyan baş göstermişti. Transeksüel oyuncuların rol alma şansının engellendiği temeline dayanan isyan, Hollywood'un "whitewashing" eyleminin bir uzantısı sayılmıştı. Etnik kökeni yok sayarak her ırktan rol için Amerikalı beyaz oyuncuların seçilmesi uzun zamandır sosyal medyadaki bir eleştiri konusuydu. Ancak gelen ilk tepkiler güzel oyuncuyu yıldırmamıştı. Johansson'ın yaptığı ilk açıklama transeksüel rollerde boy göstermiş olan Jared Leto gibi oyuncuları hedef göstermek olmuştu.

    Ancak ardından baskılara dayanamamış, rolden ayrılmak zorunda kalmıştı. Seksi oyuncu açıklamasında; "Dante Tex Gill olarak benim seçilmemi çevreleyen son zamanlardaki etik sorular ışığında, projeye katılımımı saygıyla geri çekmeye karar verdim. Transseksüel insanlara olan kültürel anlayışımız ilerlemeye devam ediyor ve ilk açıklamamı yaptığımdan beri topluluktan çok şey öğrendim ve bunun duyarsızlık olduğunu anladım. Trans topluluğuna büyük hayranlık ve sevgim var, Hollywood'da kapsayıcılığa dair bu konuşmanın devam etmesine minnettarım.Bu konuşmanın, tartışmalı olsa da, filmdeki çeşitlilik ve temsil hakkında daha büyük bir algılayış başlattığına memnunum" demişti.

    Devam Edelim...

    Verdiği son röportajda seksi oyuncu yaptığı açıklamaya tamamen aykırı bir tutum sergiledi. Johannson, köken ya da cinsel tercih olarak daha uyumlu oyuncuların seçilmesi gereken rollerde boy gösterdiği için sosyal medyadan yükselen eleştirilere rağmen hangi rolü isterse oynayabilme tercihi olması gerektiğini söyledi.

    Tartışma hakkında konuşan Johansson, bunun “sanata yansıyan politik doğruluğun” bir örneği olduğunu söyledi. "Bir oyuncu olarak, herhangi bir kişiyi, herhangi bir ağacı ya da herhangi bir hayvanı canlandırabilmem gerekli. Çünkü bu benim işim ve işimin gereklilikleri." diyen oyuncu, sosyal medyadaki isyanı “trend” olarak nitelendirerek, "Bunun benim iş dalımdaki bir trend olduğunu hissediyorum ve çeşitli sosyal nedenlerden dolayı olması da gerekiyor. Oysa sanatı etkilediğinde rahatsız hale geldiği zamanlar var çünkü sanatın kısıtlamalardan kurtulması gerektiğini düşünüyorum." dedi.

    Röportajın ardından sosyal medyada pek çok kişinin eleştiri oklarına hedef olan güzel oyuncu, yaşanan son rol krizinden pek de bir şey öğrenmemiş gibi görünüyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top