Hesabım
    "The Farewell", "Avengers: Endgame"in Rekorunu Kırdı

    Rekor, beklenmedik bir filmden geldi.

    Awkwafina'nın başrolünde yer aldığı ve eleştirmenler tarafından olumlu karşılanan dram filmi The Farewell, açılış haftasında Avengers: Endgame'in rekorunu kırmış bulunuyor. Avengers: Endgame'in elde ettiği başarıyı açılışında fark ile üste çıkaran The Farewell, hiç ummadık bir şekilde izleyicileri şaşırttı.

    Geçtiğimiz hafta sonunun ABD Box Office verileri açıklandığı zaman şaşırtıcı bir sonuçla karşı karşıya kalındı. Avengers: Endgame'in açılışında 4662 salonun her birinden elde ettiği 76.601$'lık geliri The Farewell'in aştığı, hatta araya fark koyduğu görüldü. Lulu Wang'in yönetmenliğini üstlendiği, Awkwafina'nın ise başrolünde yer aldığı The Farewell, açılışında salon başına 87.883$'lık gelir etme etmişti. Bir festival filmi olarak görülen The Farewell'in Avengers: Endgame'in tüm gişe hasılatını geçebileceği düşünülmüyor. Ancak açılışında yaptığı atakla herkesi şaşırtmayı başarmış bulunuyor. Rotten Tomatoes gibi önemli mecralardan çok yüksek puanlar almayı başaran The Farewell'in geleceğinin nasıl olacağı merak içerisinde bekleniyor. Film şimdiden ödüllere sahip olmuş durumda bulunuyor. Filmin konusu ise şöyle: Ailenin büyükannesinin yaşayacak az bir zamanının kaldığı öğrenilir. Bu durumda aile, o ölmeden önce bir düğün organize eder ve büyükannenin sevdiği herkesi bir araya getirir. Amaç, Nai-Nai'nin mutlu olmasını sağlamaktır. Bu düğün organizasyonu dışarıdan mükemmel görünüyordur. yurt dışında yaşayan tüm akrabaları yeniden toplar. Billi (Awkwafina), ailesi ile bir araya geldiğinde ondan ne kadar çok şey beklediklerini fark eder. Bu da onun bir mayın tarlasına adım atmasına neden olur...

    Bilindiği üzere Avengers: Endgame'in Box Office'te James Cameron imzalı Avatar'ın rekorunu geçebilmesi için büyük bir kampanya başlatılmıştı. Russo Kardeşler'in başlattığı kampanyada Endgame vizyondan kaldırılmadan hemen önce hayranlara birer kez daha filmi izlemeleri için çağrıda bulunuldu. Ancak çağrı pek işe yaramadı ve aralarındaki yalnızca 8 milyonluk gişe hasılatı kapatılamadı. Avengers: Endgame'in ise bu hafta içerisinde Blu-Ray'i satışa sunuldu. Box Office'te Avengers: Endgame'i takip eden film ise Titanic oldu. Bu durumda Endgame'in başarısı azımsanamayacak kadar büyük gibi görünüyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top