Hesabım
    "The Witch" Yüzünden Robert Eggers'ı Satanist Sanıyorlarmış!

    Robert Eggers, "The Witch" filminin başına açtığı dertlerden söz etti.

    Korku sineması hayranları tarafından oldukça beğenilen korku filmi The Witch'in yönetmeni Robert Eggers, katıldığı bir podcast programında filmin başına açtığı dertlerden bahsetti. Yönetmenin söylediklerine göre The Witch'i bazı ülkeler satın almak istememişti. Nedeni ise Eggers'ı satanist sanmalarıydı.

    4 milyon bütçesine karşılık olarak 40 milyon dolarlık gişe hasılatı elde eden korku filmi The Witch, ileride kült bir film olarak anılabilecek filmler arasında yer alıyor. Ancak filmin yönetmeni Robert Eggers için film biraz daha çileli olmuş. A24 Films podcast programına eleştirmenler tarafından oldukça olumlu karşılanan Midsommar'ın yönetmeni Ari Aster ile birlikte çıkan Robert Eggers, The Witch filmi ile ilgili bir anısından bahsetti. Filmini Polonya marketinde satmaya çalışan Eggers şu sözleri sarf etti: "The Witch'te yıldız oyunculara sahip değildik. A24 de pazarlama için özel bir şeye ihtiyacı olduğunu hissetti ve Şeytan Tapınağı'nın (Salem'de bulunan satanist aktivist grup - Satanic Temple) filmi onaylamasını istediler. Şeytan Tapınağı'na karşı olan, politik görüşleri ya da herhangi bir şeyleriyle ilgili düşüncem yok. Ama tıpkı filmimin Hristiyan Tapınağı gibi bir şey tarafından onaylanmasını istemediğim gibi Şeytan Tapınağı tarafından da onaylanmasını istemiyordum. Bunu istememek için tonlarca felsefi ve yarı spiritüel nedenlerim var. Ayrıca insanların benim satanist olduğumu sanacaklarını düşünüyordum." Ancak A24 Eggers'ı dinlememiş ve tapınağa filmi onaylatmıştı. Filmini Polonya'ya pazarlamaya çalışan yönetmen ise şöyle bir durumla karşılaştı: "Film ofisini yöneten kadın şöyle dedi: 'Robert Eggers'ın Polonya'ya gelmesini istemiyoruz. Çünkü o bir satanist.'" Bu durumda yönetmen, A24 ile birlikte bir hafta boyunca film ofisini ikna etmeye çalıştığını ifade etti.

    The Witch filmi 2015 yılında izleyicileriyle buluşmuştu. Şimdi ise yönetmenin merakla beklenen başka bir filmi daha bulunuyor. Robert Pattinson ve Willem Dafoe'nun başrolünü paylaştığı korku filmi The Lighthouse Cannes Film Festivali'nde gösterilmiş ve büyük bir beğeni kazanmıştı. Eggers ise FIPRESCI ödülüne layık görülmüştü. Ancak filmin ne zaman vizyona gireceği henüz bilinenler arasında yer almıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top