Hesabım
    Venedik Film Festivali'nin Açılışını "The Truth" Yapacak

    Venedik Film Festivali'nin açılış filmi dram türündeki "The Truth" oldu.

    Venedik Film Festivali, Japon yönetmen Hirokazu Kore-eda'nın The Truth filmi ile açılıyor. Bu yıl 76.sı düzenlenecek olan prestijli film festivalinin açılış filmi olarak dram türündeki "The Truth" seçildi.

    Festival direktörü Alberto Barbera, 1963 yılından beri sinema sektöründe boy gösteren ve 1 Oscar adaylığı sahibi emektar oyuncu Catherine Deneuve, 1985'te başladığı kariyeri boyunca 4 kez Oscar adaylığı kazanan yakışıklı oyuncu Ethan Hawke ve  Fransa'nın medarı iftiharı olan Oscar ödüllü yıldız Juliette Binocheun başrolleri paylaştığı dram filmi "The Thruth"un festivalin açılış filmi olacağını bugün açıkladı. Venedik Film Festivali'nin önceki yıllardaki açılış filmleri arasında Ay'da İlk İnsan ve Aşıklar Şehri gibi Oscar gözdesi yapımların yer aldığı düşünülürse, uzun bir aradan sonra bu yıl festivalin açılış filminin Hollywood'tan gelmediği ilk sene olacak.

    Fransız bir oyuncunun anılarını yazdığı biyografik kitabını yayınladıktan sonra uzun zamandır arasının açık olduğu kızı ve damadı ile bir araya gelişini konu alan "The Truth" ağırlıklı olarak bir evin içinde geçiyor. Bir araya gelişin arka planını ise Fransız oyuncunun yer alacağı yeni bilim kurgu filminde canlandırmayı kabul ettiği "asla büyümeyen anne" rolü yer alıyor.

    Arakçılar ve Benim Babam, Benim Oğlum filmleri ile Cannes Film Festivali'nden büyük ödül olan Altın Palmiye'ye ve Jüri Özel Ödülü'ne layık görülen başarılı yönetmen Hirokazu Kore-eda'nın Japonya dışında çektiği ilk filmi olan "The Truth"un kadrosunda Fransız oyuncular Ludivine Sagnier ve Roger Van Hool da yer alıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top