Hesabım
    Neil Gaiman, "Coraline" Yeniden Çekim Dedikodularını Yalanladı

    Gaiman, çıkan dedikodulara noktayı koydu.

    Usta yazar Neil Gaiman'ın yaratıcısı olduğu kitaptan uyarlanan animasyon türündeki Coraline'ın beyaz perdeye yeniden aktarılacağı bir süredir dedikodu şeklinde yayılıyordu. Ancak Gaiman, bu dedikoduları yalanlayarak konuya noktayı koydu. Gaiman'ın bu konudaki yorumu ise ilginç oldu.

    2009 yılında animasyon olarak beyaz perdeye Neil Gaiman'ın kitabından uyarlanan Coraline, Oscar'a aday gösterilmiş ve birçok ödüle layık görülmüştü. Animasyon olmasına karşın oldukça korkutucu bir atmosfere ve ögelere sahip olan Coraline'ın yeniden çekileceği konusu da bir süre önce gündeme gelmişti. Orijinal film stop-motion olarak çekilirken, yeni filmin live-action olarak yapılacağı söyleniyordu. Ancak yazar Neil Gaiman tüm bunları yalanladı ve saçmalık olarak nitelendirdi. Twitter üzerinden konuşan Gaiman şu sözleri sarf etti: "Eğer aranızdan birinin 'live-action Caroline' saçmalığının nerede başladığı hakkında fikri varsa bana link gönderebilir mi? Görebildiğim tek şey, bu konuyu birbirinden duyan bir sürü üzgün insan."

    Gaiman'a yanıt olarak bunu bir hayran hesabının ortaya attığı cevabı geldi. Coraline olarak önerilen isim ise Natalie Dyer olmuştu ve bu paylaşım 140bin'in üzerinde etkileşim almıştı.

    Henry Selick'in yönetmenliğini üstlendiği Coraline filminin konusu ise şöyleydi: Coraline eski bir eve taşındığında canı çok sıkılır ve ailesi tarafından da ihmal edilir. Bir gün dar bir geçide uzanan gizli bir kapı bulur ve geçitten geçmeye karar verir. Orada paralel bir hayat keşfeder. O hayatta insanların hepsinin gözlerinin yerinde düğmeler vardır, aileleri çocukları ile çok ilgilidirler ve herkesin hayalleri gerçek olur. Oranın annesi Coraline’i kendileri ile birlikte sonsuza dek yaşamak üzere davet edince, Coraline bunu reddeder. Sonra da bu alternatif gerçekliğin sadece bir tuzak olduğunu keşfeder.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top